ΠΑΟΚ για Champions League, 1-0 την ΑΕΚ

Με γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 87΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στα play off και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκού – Ατρομήτου (1-1) μείωσε με το «καλημέρα» στους δύο τους βαθμούς του από τους «πράσινους» και έβαλε πλώρη για Champions League.

Ανοιχτά έπαιξαν και οι δύο ομάδες από την αρχή του ματς, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος, χωρίς, όμως, να δημιουργεί τη μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη πολύ κοντά στο γκολ στο 30ό λεπτό, όταν από κεφαλιά πάσα του Καφέ ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χαλκιά, που όμως τον «νίκησε».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έχασε κλασική ευκαιρία με τον Παντελή Καφέ (50΄), που απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εντελώς αμαρκάριστος.

Περίπου μισή ώρα αργότερα η αλλαγή του Μπόλονι αποδεικνύεται «χρυσή» καθώς ο  Γιώργος Γεωργιάδης που μπήκε στο ματς στο 74ο λεπτό χαρίζει τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (87΄) με προβολή μέσα από την περιοχή χάρισε τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα). Κίτρινες: Νιμανί, Γεωργιάδης, Ιβιτς – Λυμπερόπουλος, Καφές, Μάκος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ (67΄ Ιβιτς), Λίνο (74΄ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (79΄ Νιμανί), Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές, Γεωργέας, Φούντας, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (82΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (86΄ Μπέλεκ)