Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 19η Μαΐου ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων οργανώνει προβολές του ντοκιμαντέρ «Τα Χνάρια των Αργοναυτών», για τους μαθητές των σχολείων του νομού Τρικάλων.

Τα «Χνάρια των Αργοναυτών» επιμελήθηκε ο Ιστορικός Θεοδόσης Κυριακίδης, και σκηνοθέτησε ο Αλέξης Μπαρζός, ενώ τον ρόλο του αφηγητή κρατά ο καταξιωμένος ηθοποιός κος Κώστας Αρζόγλου. Το ντοκιμαντέρ χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και προβάλλεται σε Ακαδημαϊκές κοινότητες του εξωτερικού τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και στην Ελλάδα και στην Ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ).
Σκοπός των προβολών αυτών είναι η κατάδειξη των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα με τον Εύξεινο Πόντο από αρχαιοτάτων χρόνων και η γνωριμία των Τρικαλινών μαθητών με αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας.

Οι προβολές θα γίνονται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Μύλου Ματσόπουλου, κατά τις πρωινές ώρες από τις 14 έως και τις 17 Μαΐου 2012 με είσοδο ελεύθερη στους μαθητές των σχολείων.

Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις :
Παπαδοπούλου Νόπη 6978670067
Τοπαλίδου Μαργαρίτα 6978113967
Σαββίδου Λένα 6979085740

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr

pontiakostrikalon@yahoo.gr