Αρνήθηκε η Εθνική Τράπεζα το δάνειο στον Αλαφούζο

 

Απορρίφθηκε το αίτημα που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να χορηγηθεί δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό.

Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος όσο και μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής (22/05) συνεδρίασης.

Ο κ. Αλαφούζος απέδωσε την αρνητική αυτή εξέλιξη, σε μεγάλο βαθμό όπως είπε χαρακτηριστικά, στα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, παρουσιάζοντας, μάλιστα, κάποια εξ αυτών. Ο νέος «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου καθησύχασε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντάς τους ότι θα αποτανθεί σε άλλες τράπεζες, προκειμένου να βρει το ποσό που απαιτείται για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες.

Τα χρονικά περιθώρια, πλέον, έχουν στενέψει αφάνταστα, καθώς το ποσό των 4.2 εκ. ευρώ που χρειάζονται (συν τους φόρους) πρέπει να βρεθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να δοθεί η αδειοδότηση στην ομάδα και να αποφευφχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε ότι έχει βρει περίπου 2 εκ. ευρώ, τα οποία θα μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, ενώ εξήγησε το πλάνο του για το «Σωματείο Λαΐκής Βάσης» που ονειρεύεται να κάνει στον Παναθηναϊκό.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα από την 22α Μαϊου καθώς το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Γόντικας εξερχόμενος από την αίθουσα όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Γόντικας, έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο και στο εξής το «Σωματείο» που ίδρυσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές περιλαμβάνει την πλήρη ανάληψη της ευθύνης για τη ΓΗΠΕΛ, ενώ παραχωρήθηκε για ένα χρόνο δωρεάν και η Παιανία!

«Η είδηση της ημέρας είναι πως υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης μετοχών που υπάρχει όρος και για την ΓΗΠΕΛ. Υπάρχει και μια συμφωνία για την παραχώρηση της Παιανίας χωρίς χρέωση στον Παναθηναϊκό για ένα χρόνο. Η υπόθεση της αδειοδότησης δεν έχει τελειώσει ακόμη και η προσπάθεια συνεχίζεται» ανέφερε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.