Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης

Το έργο το έχει… ξαναδεί ο Αρης Γρηγοριάδης που στέφθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητής Ευρώπης, κερδίζοντας την κούρσα των 100μ. ύπτιο στο Ντέμπρετσεν. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 53.86, έναντι 54.06 του Γερμανού Χέλγκε Μέουβ και 54.14 του Ισραηλινού Γιάκοβ Τουμάρκιν, και ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τη νίκη του στα 50μ. ύπτιο το 2008 στο Αϊντχόφεν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη φετινή διοργάνωση απουσίαζαν σημαντικά ονόματα, όπως ο (κάτοχος του τίτλου) Γάλλος Καμίλ Λακούρ και ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετά από μία διετία μέτριων (για τις δυνατότητές του) εμφανίσεων. Εκανε στο Ντέμπρετσεν δύο κούρσες κάτω από τα 54΄΄ (κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν με «συμβατικό» μαγιό) και, αν επαναλάβει ανάλογες εμφανίσεις στο Λονδίνο, μπορεί να βγάλει και το… απωθημένο του, της συμμετοχής σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Γρηγοριάδης: «Αφιερωμένο στην Ελλάδα και τους Ελληνες»

Σε όλους τους Ελληνες αφιέρωσε ο Αρης Γρηγοριάδης το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν.

«Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην Ελλάδα, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ήταν η καλύτερη επίδοσή μου από την εποχή που «επέστρεψαν» τα φυσιολογικά μαγιό και ήταν μία επίδοση που μαρτυρά ότι πλέον, με την εμπειρία και την σιγουριά που νιώθω για τον εαυτό μου, μπορώ να πετύχω πολύ σημαντικά πράγματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου» συνέχισε ο κολυμβητής του Αρη Θεσσαλονίκης, που δεν έκρυψε ότι «… στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο τελικός. Από τη μία είμαι σίγουρα ο πρώτος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί Αμερικανοί και μπορούν να με κερδίσουν. Όλα όμως θα κριθούν εκεί και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να καταφέρω σπουδαία πράγματα. Πρέπει πρώτα να τελειώσω με το Ευρωπαϊκό και μετά να ηρεμήσω, ώστε να δουλέψω σκληρά για το Λονδίνο».