Διαφώνησαν για τα… κριτήρια Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς

Με τη διαιτησία τα είχαν τόσο ο Ντούσαν Ιβκοβιτς όσο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του δεύτερου τελικού της Α1 μπάσκετ, θεωρώντας αμφότεροι ότι ήταν διαφορετικά τα κριτήρια με τα οποία σφύριξαν οι διαιτητές στη διάρκεια του αγώνα.

«Ήταν πάλι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Περίμενα πως θα είχαμε μάθει από το πρώτο, όταν υποπέσαμε σε 16 λάθη. Σήμερα είχαμε μόνο 4 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Η άμυνά μας ήταν επίσης αρκετά καλή. Δεχτήκαμε, όμως 28 πόντους στην 3η περίοδο από μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Δεχτήκαμε ένα σερί 16-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες στο τέλος. Στο τέλος είχαμε και τη μπάλα στα χέρια. Αναφέρομαι στη 2η βολή που έχασε ο Σπανούλης και ο Παπαδόπουλος είχε τη μπάλα στα χέρια… αλλά… Πρέπει να μάθουμε αρκετά από αυτό το παιχνίδι. Όσο μεγαλώνει η σειρά, ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα μου. Η διαιτησία δεν ήταν στο επίπεδο του τελικού. Πιστεύω ότι τα κριτήρια, τα φάουλ δεν ήταν σωστά. Όταν ο Παναθηναϊκός σούταρε 22 βολές ή περισσότερες κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Τανατζής έκανε προειδοποιήσεις να μην παίζουν με τα χέρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού! Αλλά και στις τελευταίες φάσεις: Το επιθετικό φάουλ του Μπατίστ στην προτελευταία φάση και το πάτημα στη γραμμή του Διαμαντίδη έπρεπε να τα δει. Για το πρώτο ημίχρονο. όταν κόλλησε το χρονόμετρο με εναπομείναντα χρόνο 3,3΄΄… δεν μπορείς να παίξεις έτσι. Τι οργάνωση είναι αυτή; Τα κριτήρια σήμερα ήταν εναντίον της ομάδας μου. Δυστυχώς έλεγχος και κριτήρια σήμερα δεν ήταν τα ίδια. Δείτε το βίντεο εσείς. Και θα το δω κι εγώ.», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Στις δηλώσεις του απάντησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέροντας ότι στην τελευταία και πιο καθοριστική περίοδο του αγώνα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με μόλις τρία φάουλ.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχε δύο διαφορετικά μέρη. Δεν αγωνιστήκαμε αρκετά σκληρά στο πρώτο μέρος. Τα πλέι οφ είναι σημαντικά, κυρίως λόγω της ενεργητικότητας που βγάζουν οι παίκτες. Και αυτό πραγματικά ισχύει. Είπα στους παίκτες μου ότι είναι ανάγκη να τους έχω όλους διαθέσιμους. Να είναι όλοι έτοιμοι ν’ αγωνιστούν ακόμη και για 2 λεπτά. Φυσικά στην 3η περίοδο, παίξαμε πολύ καλά κι αυτό μας έδωσε ένα πλεονέκτημα, χάρη στο οποίο νικήσαμε στο τέλος. Όπως σ’ αυτήν την περίοδο που έχουμε το πλεονέκτημα, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να παίζουμε σε άμυνα κι επίθεση, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω πως στην τελευταία περίοδο συνέβησαν δύο πράγματα. Παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση και κάναμε σουτ χωρίς άμυνα, αλλά όταν κάνεις το σουτ θα πρέπει να γυρίσεις αμέσως στην άμυνα. Το δεύτερο… κάποιοι από τους παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι. Σε ό,τι αφορά τα αποψινά κριτήρια είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως ήμασταν σε κατάσταση… μπόνους μετά το 2ο λεπτό στην 4η περίοδο. Και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την περίοδο με 3 φάουλ και αυτό ήταν το κριτήριο της τελευταίας περιόδου. Πάντως ήταν δύσκολο και δυνατό παιχνίδι και για το επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και όλοι να είναι απολύτως έτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας γιατί πιστεύω πως δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».