Χάλκινοι Δρυμωνάκος και Σαμιλίδης

Το βάθρο του ταιριάζει και ο Γιάννης Δρυμωνάκος το απέδειξε για μια ακόμα φορά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ντέμπρετσεν.

Με χρόνο 1:56.48, μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, ο Δρυμωνάκος που αποτελεί αθλητή των μεγάλων αγώνων, έπιασε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (σε αυτό το αγώνισμα, καθώς από πέρυσι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα 400μ. μικτή ατομική). Στις πρώτες δύο θέσεις του βάθρου βρέθηκαν δύο Ούγγροι, με τον Λάζλο Τσεχ να θριαμβεύει σε 1:54.95 και τον Μπένσε Μπίτζο να τερματίζει δεύτερος σε 1:55.85.

Ο 28χρονος πρωταθλητής μας δεν ξεκίνησε καλά και γύρισε μόλις έκτος στο πρώτο 50άρι, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και πέρασε δεύτερος, με τον Τσεχ να έχει ξεφύγει πολύ. Η τελευταία στροφή του δεν ήταν τόσο καλή και ο Μπίτζο, που ήταν πολύ δυνατός στο τελευταίο 50άρι, τον ξεπέρασε και πήρε τη δεύτερη θέση. Ο Δρυμωνάκος πιέστη στα τελευταία μέτρα από τον Αυστριακό Ντίνκο Τζούκιτς, αλλά άντεξε και κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Επόμενος (και μεγάλος) στόχος του, η πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Χάλκινο μετάλλιο και ο Σαμιλίδης

Εκτός από τον Γιάννη Δρυμωνάκο η Ελλάδα πανηγύρισε ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο από τον Παναγιώτη Σαμιλίδη στα 200 μ. πρόσθιο με χρόνο 2.09.72.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν πρώτος μέχρι την ολοκλήρωση των 100 μ., ωστόσο στα τελευταία 100 μ. έδειχνε να κουράζεται, έχασε έδαφος και κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο ανίκητος Ούγγρος Ντάνιελ Γκιούρτα με 2:08.60, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός Μάρκο Κοχ με 2:09.26.