Τζένη Μπλούμφιλντ: «Η Αυστραλία στηρίζει την Ελλάδα»

Στην οικονομική κρίση και στη στήριξη που προσφέρει στην Ελλάδα η Αυστραλία,  αναφέρθηκε η Πρέσβειρα της Ωκεανίας κα Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κρήτη στις 24-27 Μαΐου 2012 για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 71η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Κατά την επίσκεψή της η Πρέσβης συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και μίλησε στα μέλη του Επιμελητηρίου του Ηρακλείου για το επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο της Αυστραλίας όπως και για τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων η κα. Μπλούμφιλντ δήλωσε: “Ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για επανάκτηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης και αξιοποίηση των νέων ευκαιριών, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που απαιτεί μειωμένες δαπάνες, μεγαλύτερη αποταμίευση και επενδύσεις και συνετούς προϋπολογισμούς. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Αυστραλία στηρίζει την Ελλάδα, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία από τις ριζικές μεταρρυθμίσεις της Αυστραλίας που αύξησαν την παραγωγικότητα των Αυστραλών και οδήγησαν σε 20 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης της οικονομίας της, και ενισχύοντας το διμερές εμπόριο και επενδύσεις”.

“Η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία κρητικών εταιρειών στην ανταγωνιστική αγορά της Αυστραλίας, και το αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, αναδεικνύει τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. Η ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας στην Ελλάδα, με παράρτημα στο Ηράκλειο, θα συμβάλλει στη συστηματική ενδυνάμωση της διμερούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, προσφέροντας παράλληλα ένα θεσμικό πλαίσιο δικτύωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών προς όφελος και των δύο χωρών”.