«Διπρόσωπη» Εθνική και φιλική νίκη επί της Αρμενίας

Δύο πρόσωπα, ένα καλό στο πρώτο μέρος και ένα κακό στην επανάληψη όταν και οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, είχε η Εθνική Ελλάδας στο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας εν όψει Euro 2012 κόντρα στην Αρμενία την οποία κέρδισε με 1-0 στο Κουφστάιν της Αυστρίας.

Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από ένα πέναλτι έχασαν ο Σαμαράς (71’) και Κατσουράνης (86’).

Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική μας κυριάρχησε απόλυτα. Στο 23΄ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, άνοιξε με εξαιρετική κεφαλιά το σκορ.

Η Εθνική είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ που «σκόνταψαν» στον 37χρονο τερματοφύλακα  Μπερεζόφσκι της Ντιναμό Μόσχας.

Ο Αρμένιος τερματοφύλακας ήταν σε μεγάλη μέρα, κάτι που φάνηκε και στο 71΄ όταν απέκρουσε (μπλοκάροντας μάλιστα) το πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά! Εμοιαζε, πάντως, με απονομονή δικαιοσύνης αφού δεν υπήρξε ποτέ παράβαση στο μαρκάρισμα του Ελληνα διεθνή από τον Χοβσεπιάν.

Στο 86’ ο Αυστριακός διαιτητής Χάρταμ έδωσε κι άλλο ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεντιγκαριάν στον Φετφατζίδη, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κατσουράνης, όμως και πάλι ο Μπερεζόφσκι απέκρουσε.

Οι Αρμένιοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για το πέναλτι – φάντασμα με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής τους, Βαρντάν Μινασιάν.

Διαιτητής: Χάρταμ (Αυστρία)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60΄ Μάκος), Χολέμπας (60΄ Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (46΄ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85΄ Μήτρογλου), Φορτούνης (46΄ Σαμαράς), Γκέκας (60΄ Φετφατζίδης)

ΑΡΜΕΝΙΑ (Βαρντάν Μινασιάν): Μπερεζόφσκι, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αλεξανιάν (78΄ Μικογιάν), Χαϊραπετιάν, Μκρτσιάν, Μχιταριάν, Χαζαριάν (88΄ Σαρκίσοφ), Μανογιάν, Μάρκος Πιτσέλι (73΄ Αρτούρ Γεντιγκαριάν), Μόβσισιάν

Σάντος: «Θετικό πρόσημο»

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας εξέφρασε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Αρμενία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.

«Θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό. Είχαμε καλή οργάνωση και είδαμε στοιχεία που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είχαμε και σιγουριά στην κατοχή της μπάλας αλλά μας έλειψε το να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ. Νομίζω, πάντως, πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα κόπηκε στα δύο, έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και να ξεκουράσουμε κάποιους άλλους παίκτες. Θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι εάν είχαμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Θα ξεκουραστούμε κι από εκεί και πέρα μπαίνουμε στα σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, για τα χαμένα πέναλτι, τόνισε: «Όποιος εκτελεί πέναλτι, χάνει πέναλτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά που δεν βάλαμε σήμερα θα τα βάλουμε εκεί που πρέπει».