Έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία

Έντονα διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Γονέων της Βαυαρίας για την  βιασύνη με την οποία η ελληνική πολιτεία θέλει να διακόψει τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, απαγορεύοντας την εγγραφή μαθητών ! Αρχής γενομένης από τα Λύκεια, όπου δεν θα δέχονται από φέτος νέους μαθητές, σε καμία τάξη τους,  παρά μόνο μαθητές που έχουν τελειώσει προηγούμενη τάξη του ίδιου Λυκείου, ή Γυμνασίου του ν.δ. 695/1970 της ίδιας πόλης.

Η ενέργεια αυτή βασίζεται στο άρθρο 5 παράγραφος 4 του Νόμου 4027/2011 την πλήρη εφαρμογή του οποίου ζητά με έγγραφό της στα Προξενεία   Στουτγάρδης, Ντύσσελντορφ, Μονάχου, Αμβούργου, Φρανκφούρτης καθώς  και Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, το Υπουργείο Παιδείας διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σε ιδιαίτερα οξύ τόνο, καταλογίζει  «βιασύνη» και  σκοπιμότητα στην ενέργεια αυτή μέσα, μάλιστα, σε προεκλογική περίοδο.

Έγκυροι ομογενειακοί κύκλοι, σχολίαζαν στην Panhellenic Post ότι πριν το Υπουργείο Παιδείας και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, αποφασίσουν να νομοθετήσουν το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων, έπρεπε να έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τις παραμέτρους του θέματος,  και τις επιπτώσεις στους ομογενείς μαθητές, να έχουν συνομιλήσει και καταλήξει σε μία κοινά αποδεκτή λύση με τους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς και όχι να δημιουργούν αισθήματα  αγανάκτησης και περιθωριοποίησης σε συγκεκριμένες ομάδες αποδήμων Ελλήνων.

Υπό το πρίσμα αυτό και δεδομένης της προεκλογικής  περιόδου, θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αναβάλει για ένα σχολικό έτος  την υλοποίηση του νόμου (δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ένας νόμος μένει ανενεργός) και να χρησιμοποιήσει το διάστημα του «μορατόριουμ» η επόμενη κυβέρνηση για την μελέτη του όλου προβλήματος και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Αντί αυτού, η υπηρεσιακή κυβέρνηση,  με το από 30 Μαίου έγραφό της, επιμένει στην άμεση εφαρμογή του νόμου που είναι βέβαιο ότι δημιουργεί πολλά και σημαντικά προβλήματα στους εμπλεκόμενους  ομογενείς πολίτες, ενώ δημιουργεί και καθεστώς δυσμενούς μεταχείρισης σε βάρος των μαθητών που τελείωσαν φέτος το Γυμνάσιο.

Ηανακοίνωση της  Ομοσπονδίας Γονέων Βαυαρίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας  έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

διαβάζοντας το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου παιδείας, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι ρόλο παίζουν συγκεκριμένοι κρατικοί/κυβερνητικοί εκπρόσωποι και αναρωτιόμαστε γιατί βιάζονται τόσο πολύ να μας ξεπουλήσουν.

Γνωρίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν στη βουλή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στην ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, με λίγα η πολλά κροκοδείλια δάκρυα, με η χωρίς ενστάσεις.

Αλλά, λίγες μέρες πριν της νέες εκλογές να προκαλούν τόσο απροκάλυπτα τους Έλληνες μετανάστες και ειδικά τους Νέους Μετανάστες στην Γερμανία (όπου τους απαγορεύουν να εγγραφούν στα ελληνικά σχολεία!) που άφησαν την πατρίδα τους, λόγω της δικιάς τους ανικανότητας να κυβερνήσουν με στόχο το καλό του λαού και της πατρίδας και οχι τα προσωπικά τους συμφέροντα, είναι πέρα από κάθε λογική.

Ενα είναι πλέον σίγουρο:

Αυτοί οι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους, διορισμένοι υπάλληλοι ανίκανων Υπουργών και Κυβερνήσεων, έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν ότι απόμεινε ακόμα όρθιο από το ελληνικό κράτος και να ισοπεδώσουν τον ελληνικό λαό, απαρνιώντας να του προσφέρουν ακόμα και την γλώσσα του συνεχίζοντας μέχρι τελευταίο λεπτό το έργο των Κυβερνήσεων μας.

Τα λόγια είναι περιττά.

Κανονικά θα έπρεπε η Δικαστική εξουσία και ο Νομοθέτης να τους κλείσει φυλακή για καταστρατήγηση του Συντάγματος, αλλά αυτό δεν πρόκειτε να γίνει, γιατί έχουν Νομοθετήσει, να είναι υπερ άνω του Νόμου.

Η μόνη ελπίδα, ο λαός μας και η δύναμη του, η μόνη αντίσταση απέναντι στους δοσίλογους πουλημένους ( ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ) σε ξένα προς την πατρίδα Μας και τους Έλληνες συμφέροντα.

Για την Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας

Ο Πρόεδρος

Κρίκης Αθανάσιος»

Κατωτέρω το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, προς τις ελληνικές Διπλωματικές αρχές της Γερμανίας.