Επιστρέφουν στις επαγγελματικές κατηγορίες Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Ενέκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα νέα μετοχολόγια του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αφού πιστοποίησε πως σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που σχετίζονται με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των δύο ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης (7/06), η ΕΕΑ επικύρωσε την αγορά των μετοχών των δύο ομάδων από τους νέους επενδυτές, μεταφέροντας πλέον την υπόθεση στην ΕΠΟ, η οποία καλείται να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο σύλλογοι πριν επιστρέψουν στην Επιτροπή, για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε προετοιμάσει το έδαφος πριν από μερικές ημέρες στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και η ΕΕΑ ήρθε να τον δικαιώσει.

Απομένει να γίνει γνωστό σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν από τη νέα περίοδο οι δύο ομάδες, που είχαν αποβληθεί τον περασμένο Αύγουστου για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, είναι καθαρά υπόθεση της Ομοσπονδίας. Απόφαση που θα παρθεί στην προσεχή συνεδρίασή της, αφού πρώτα γίνει και η σχετική συνεννόηση με τη λίγκα που έχει στην εποπτεία της το πρωτάθλημα που θα τοποθετηθούν οι δύο σύλλογοι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε :

* Την μεταβίβαση του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και

* Την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλας στους : Γιώργο Τσοκταρίδη 48%, στο ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο Καβάλας 47% και στον Χαράλαμπο Κουφατζή 7%.