ΑΠΟΨΗ: ‘Ηλθε η ώρα!

ΑΠΟΨΗ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Οι ενδείξεις ότι μέσα στην ημέρα (Τρίτη 19 Ιουνίου 2012) θα αποκτήσει η Ελλάδα κυβέρνηση, πληθαίνουν.  Όπως ήδη από το Μάιο είχε υποστηρίξει η Panhellenic Post, (https://www.panhellenicpost.com/archives/6208) αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία πολύ σημαντικών πολιτικών ομογενών και φίλων της, η συνεργασία Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος ΠΑΣΟΚ) και Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ), ήταν μονόδρομος.  Όπως –εξ αυτού του λόγου- αχρείαστες ήταν και οι δεύτερες εκλογές…

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα «αγκάθια» που καθυστερούν την ανακοίνωση της κυβερνητικής συνεργασίας. Πρέπει, και αυτά, άμεσα να παραμερισθούν. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει περεταίρω καθυστέρηση στην διακυβέρνηση της Ελλάδος.

Δεν υπάρχει νόμος υπέρτερος της σωτηρίας της πατρίδος. Δεν υπάρχει ιδεολογία υπέρτερη της σωτηρίας της πατρίδος. Δεν υπάρχει δίλημμα υπέρτερο της σωτηρίας της πατρίδος. Δεν υπάρχει συνειδησιακό πρόβλημα υπέρτερο της σωτηρίας της πατρίδος.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα γράψουν ιστορία. Και η ιστορία θα είναι τόσο περισσότερο «φιλική» μαζί τους, όσα περισσότερα ήταν τα εμπόδια που χρειάστηκε όλοι τους  να υπερβούν για να καταστήσουν ενεργητική και πρόσφορη πραγματικότητα την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας».

Μία τέτοια κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι, εκτός όλων των άλλων, επιφορτισμένη και με δύο, πρόσθετα, αλλά  ιδιαίτερα σημαντικά για τους Απόδημους Έλληνες,  καθήκοντα:

  1. Να αναθέσει το ρόλο και τα καθήκοντα,  εί δυνατόν Υπουργού Απόδημου Ελληνισμού,  και αν αυτό είναι στην παρούσα φάση ανέφικτο, τότε καθήκοντα  Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, σε ομογενειακή προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους και αδιαμφισβήτητης αξίας.  Με θητεία πέραν της τετραετίας.  Μόνον έτσι ο Απόδημος Ελληνισμός θα αξιοποιηθεί στο έπακρον επ΄ αμοιβαία ωφελεία.
  2. Να συμφωνήσουν  και να καταθέσουν το Νόμο, που χθες στην αποκλειστική του συνέντευξη προς την Pahellenic Post διακήρυξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την  επιστολική ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων.

Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» μπορεί να κάνει τις υπερβάσεις που κομματικοί υπολογισμοί δεν άφηναν να πραγματοποιηθούν στο παρελθόν.

Και κάτι ακόμη: Πρέπει να κληθεί, από την  Βουλή των Ελλήνων –πριν το κάνουν οι «ξένοι»- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αλέξης Τσίπρας να προσυπογράψει το Μνημόνιο. «Τσάμπα μάγκες» μέσα στο κοινοβούλιο δεν νοούνται. Αν δεν το κάνουμε μόνοι μας, θα μας το επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι. Και μετά θα ψάχνουμε πάλι την «αξιοπρέπεια» και την «περηφάνια» μας στο καλάθι των αχρήστων!

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Ν.Μιχαηλίδης
    Απάντηση

    Η επιστολική ψήφος των ομογενών θα αποδειχθεί σωτήρια για τη χειμαζόμενη Πατρίδα,όπου η μείωση του πληθυσμού είναι γεγονός λόγω υπογεννητικότητος ,ενώ συνεχώς λαθρομετανάστες βρίσκουν τρόπο να αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα. Αν δεν προστεθούν οι ομογενείς-κάτοικοι εξωτερικού στον ενεργό πληθυσμό της Χώρας, πολύ γρήγορα θα εκλέγονται αλλογενείς και αλλόθρησκοι όπως άρχισε να συμβαίνει στην Θράκη.Η νέα κυβέρνηση έχει καθήκον να φροντίσει για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος και παράλληλα οι ομογενειακές οργανώσεις πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματά τους έγκαιρα.
    Είναι γνωστό ότι ο ομογενειακός πληθυσμός είναι υπερδιπλάσιος των αυτόχθόνων και συγκριτικά διαπρέπει σε όλους τους τομείς.

Σχολιάστε