Κρατά ομήρους σε Τράπεζα της Τουλούζης

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με την Αλ Κάιντα. Ανάμεσα στους ομήρους και ο διευθυντής της τράπεζας.

Μνήμες από την υπόθεση Μεράχ «ξύπνησαν» στην Τουλούζ όταν ένας άγνωστος άνδρας που δηλώνει ότι ανήκει στην Αλ-Κάιντα, συνέλαβε ομήρους τέσσερα άτομα σήμερα το πρωί σε κατάστημα της γαλλικής τράπεζας CIC της Τουλούζης

Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστές, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (ώρα Γαλλίας) και κλείστηκε σ’ αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ο άνδρας που συνέλαβε σήμερα τους ομήρους απαίτησε την παρουσία της Raid. Στην αρχή της επίθεσής του έριξε ένα πυροβολισμό.

“Σχηματίζεται μια ομάδα για να αρχίσει το διάλογο” με τον άνδρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Μισέλ Βαλέ.

Μονάδες επέμβασης από το Μπορντώ και τη Μασσαλία βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Τουλούζη και μια περίμετρος ασφαλείας έχει δημιουργηθεί σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την τράπεζα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι γονείς των μαθητών ενός γειτονικού σχολείου έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους γραπτά μηνύματα που τους καλούσαν να πάνε στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους.