Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κατά των γάμων πολιτών ιδίου φύλου

Με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, τάσσεται εναντίον της νομιμοποίησης των γάμων πολιτών του ιδίου φύλου.

Αφορμή για την τοποθέτηση του αυτή έδωσε η κίνηση μελών της αυστραλιανής ομοσπονδιακής βουλής να συγκεντρώσουν υπογραφές για την αναγνώριση των γάμων των γκέι.
Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα με την οποία ενημερώνει τους πιστούς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης για το θπεμα αυτό «προκειμένου να ακουστεί και η φωνή της εκκλησίας».

«Δεν τρέφουμε εχθρικά συναισθήματα για τους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Στυλιανός, και συμπληρώνει:
«Αν, όμως, τροποποιηθεί η παραδοσιακή μορφή του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας, αυτό αντιτίθεται στην ιερότητα του γάμου και της οικογένειας, όπως την διδαχθήκαμε από την χριστιανική μας πίστη και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας» λέει ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Στυλιανός.

Προσθέτει, δε, ότι η προτεινόμενη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων απειλεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας, αλλά και τα θεμέλια της κοινωνίας μας.
«Μπροστά σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο η εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει» υπογραμμίζει.

Να σημειώσουμε δε ότι η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, θεωρεί «αναπόφευκτη» τη νομιμοποίηση γάμων πολιτών του ιδίου φύλου.
Η πρωθυπουργός τάσσεται κατά της νομιμοποίησης τέτοιων γάμων, παρά τις πιέσεις μελών της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος. Είναι, όμως, γνώστης της διαφοροποιούμενης θέσης του κόμματός της και της αυστραλιανής κοινωνίας στο επίμαχο ζήτημα και την αναπόφευκτη αναγνώριση των γάμων ομοφυλοφίλων.