Πραγματικότητα η “Μακεδονία” λέει ο Πρόεδρος των Σκοπίων

Για άλλη μια φορά ο σκοπιανός πρόεδρος εμφανίστηκε προκλητικός λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που αποκαλείται “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, όπου ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Euronews, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Σημείωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προσκαλέσει τέσσερις φορές τον Έλληνα ομόλογό του και εξέφρασε την προσδοκία ότι από τις ελληνικές εκλογές θα αναδυθούν ηγέτες, «που θα σέβονται τη νέα πραγματικότητα, τόσο αναφορικά με την πΓΔΜ όσο και με τις άλλες γειτονικές χώρες».
«Τελικά, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καταλάβει ξανά την ηγετική της θέση στην περιοχή» δήλωσε ο Γκ. Ιβάνοφ, ο οποίος ερωτηθείς για την τοποθέτηση αγαλμάτων αρχαίων ηρώων στα Σκόπια, απάντησε: «Είμαστε μέλος της UNESCO και αυτό μας υποχρεώνει να διατηρούμε και να προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά, που έχει βρεθεί στο έδαφός μας. Δεν φταίμε εμείς που υπάρχει τόση πολλή ιστορία στην περιοχή μας».