Επίθεση στην Microsoft στο Μαρούσι

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην αντιτρομοκρατική. Λίγο πριν τις τέσσερις ξεκίνησε ένα απίστευτο θρίλερ στα γραφεία της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία του φύλακα του κτιρίου, ένα τέταρτο πριν τις τέσσερις ένα “βανάκι” πλησίασε στο κτίριο.
Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει ο φύλακας ο οδηγός έβαλε όπισθεν και εισέβαλε με το βαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.
Αμέσως τρία άτομα κατέβηκαν με τα όπλα στα χέρια, απείλησαν τον φύλακα και τον διέταξαν να απομακρυνθεί.
Στη συνέχεια οι δράστες περιέλουσαν τον χώρο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.Μέσα στο βαν οι δράστες είχαν τοποθετήσει “γκαζάκια” τα οποία εξερράγησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά στον χώρο.
Οι φλόγες κάλυψαν το κτίριο ως και τον τρίτο όροφο. Μέσα στον πανικό οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Ο φύλακας ενημέρωσε την πυροσβεστική που κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο.
Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ζώσει το κτίριο ενώ το “βαν” που χρησιμοποίησαν οι δράστες μεταφέρεται ήδη στα εργαστήρια για εξέταση.
Το “χτύπημα” θεωρείται αρκετά σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν, καθώς ο πρωτοφανής τρόπος που επέλεξαν να “χτυπήσουν”  δείχνει μια αναβάθμιση στον επιχειρησιακό τρόπο δράσης κάποιων ομάδων.

Πηγή: NewsIt.gr