Ορκίστηκε η νέα Βουλή

 

Ορκίστηκαν στις 11 το πρωί,από τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο οι 300 βουλευτές,που εκλέχτηκαν απο τον Ελληνικό λαό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.Στην ορκομοσία δεν παρέσθησαν για λόγους υγείας ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς.Επίσης απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος,εξαιτίας της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού κόμματος.Επίσης απουσίαζαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στην Σύνοδο Κορυφής των  Βρυξέλλων,υπουργοί κ.κ. Αβραμόπουλος, Χατζηδάκης, Σταϊκούρας  και ο Κεδίκογλου.

Απ’ όλα είχε η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου:  απρόοπτα, , καθυστερήσεις και ευχές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε για λίγο  τον δευτερότοκο νεογέννητο γιο του και τη σύντροφο του Μπέτυ για να ορκιστεί.
«Πού είσαι εσύ;» αναφώνησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στο περιστύλιο της Βουλής συνάντησε τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο. «Εδώ, να σου ζήσει» του απάντησε εκείνος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε στη Βουλή και για ακόμη ένα λόγο: για να δει την κόρη του, Ζωή, να ορκίζεται πάλι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (σ.σ. στις εκλογές του Μαΐου δεν είχε εκλεγεί) η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα. Όσοι την είδαν είχαν να το λένε πόσο χαμογελαστή ήταν. Χαιρετούσε και μιλούσε με όλους.

11:00 ακριβώς είχε οριστεί το ραντεβού, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε λίγο αργότερα. Ακόμη κι έτσι όμως, υπήρχαν κάποιοι που έχασαν την αίσθηση του χρόνου! Και μοιραία, έφτασαν τελευταίοι στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έφτασε αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Πολύ καθυστερημένος και ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χρήστος Αηδόνης του ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή 10 λεπτά πριν τελειώσει η ορκωμοσία!