«Ο Μαύρος πάντα βάζει γκολ»

Με αισιοδοξία για το νέο εγχείρημα και την αυτοπεποίθηση που τον χαρακτήριζε ως σκόρερ μίλησε ο Θωμάς Μαύρος για την προσπάθειά του να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

Σε δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», δεν έκρυψε τις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτή η προσπάθεια, αλλά παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να σταθεί ο κόσμος στο πλευρό του γιατί ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα. «Ο Μαύρος πάντα βάζει γκολ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θωμάς Μαύρος:

Για την κατάσταση που βρήκε στην ΑΕΚ: «Ξέραμε ότι ήταν δύσκολα και τώρα βλέπουμε ότι είναι ακόμα παραπάνω απ’ όσο πιστεύαμε. Όταν όμως ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα παλέψεις με δύσκολες καταστάσεις, δεν πτοείσαι».

Για το ποια είναι η προτεραιότητά του: «Το οικονομικό θέμα, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν, είναι το πρώτο. Το μεγαλύτερο ζητούμενο όμως για μένα είναι η ενότητα της ομάδας. Μόνο μονιασμένη μπορεί να προχωρήσει η ΑΕΚ. Αυτό είναι το θέλω και το πιστεύω το δικό μου και όλων των υγιών ΑΕΚτζήδων. Διαφορετικά, αποσπάσαι, δίνεις βάση σε άλλα θέματα και όχι σε αυτά που πρέπει για να βελτιώνεσαι και να προοδεύεις ως σύλλογος».

Για τους στόχους του: «Στόχος μας είναι ένας: Να βγούμε από το αδιέξοδο και το τέλμα που βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε σαν ΑΕΚ. Να φτιάξουμε μια ομάδα, το γήπεδό μας, να είμαστε ενωμένοι και να ξανακάνουμε την ΑΕΚ όπως την ήξερε παλιά ο κόσμος».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη συμπαράσταση: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό ακόμα. Με ρωτάτε αν μπορεί ο Μαύρος να “βάλει γκολ”. Ο Μαύρος πάντα βάζει γκολ! Έτσι θέλω να πιστεύω γιατί είμαι αισιόδοξος, αγαπώ πολύ την ΑΕΚ και πιστεύω πως η αγάπη κάνει θαύματα. Αν αυτό που νιώθω εγώ μέσα μου το νιώσουν και οι υπόλοιποι ΑΕΚτζήδες, μαζί θα κάνουμε θαύματα. Θα βάλουμε γκολ. Είναι δύσκολο, αλλά θα φτιάξουμε την ομάδα και θα τη φέρουμε εκεί που πρέπει να είναι στον αιώνα των αιώνων, αμήν»!

Για το ρίσκο που αναλαμβάνει με την προσπάθεια του: «Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Αν δεν κάνεις προσπάθεια, όμως, τι θα γίνει; Στις δυσκολίες φαίνονται οι δυνατοί και εκείνοι που ρισκάρουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτό που αγαπάνε. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνω, αλλά το αισθάνομαι πολύ όμορφα στην ψυχή μου. Χαίρομαι που στη δύσκολη στιγμή προσπαθώ για την ομάδα μου».

Για τους λόγους που δεν ενεργοποιήθηκε στο παρελθόν: «Δεν είχα ποτέ επίσημη πρόταση -εκτός εκείνης του Ντέμη όταν ήρθε το 2004. Συζητήσεις υπήρξαν κατά περιόδου, αλλά δεν είχα ποτέ κάτι επίσημο».

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος: «Είναι τεράστια η δύναμη που μπορεί να μας δώσει. Αν ο κόσμος τη βοηθήσει, η ΑΕΚ θα αναστηθεί και θα ξαναγίνει μεγάλη. Το πιστεύω, το λέω και θα το λέω συνέχεια. Θέλουμε τη βοήθεια του, την ενότητα στον σύλλογο. Χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς να φοβόμαστε τη σκιά μας και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Αν τα βγάλουμε όλα αυτά από τη μέση, με σωστή διαχείριση στο οικονομικό κομμάτι, μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Κι έπειτα το κυριότερο για μένα είναι να περάσει η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω των 20 ευρώ που ζητάμε -σε μια όντως δύσκολη εποχή- να γίνουν μετοχές και μεγαλομέτοχος να γίνει ο λαός της ΑΕΚ».

Για το πότε περιμένει αποτελέσματα από την ανταπόκριση του κόσμου: «Είναι ακόμα νωρίς. Η προσπάθεια που κάνουμε βγήκε αυθόρμητα και για έναν μήνα ακόμα πρέπει να έχουμε υπομονή. Για να καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι γίνεται μια υγιής προσπάθεια και ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο εκτός από την αγάπη μας και τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε την ομάδα».