Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική μπάσκετ, ηττήθηκε 80-79 από τη Νιγηρία

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Εθνική μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας, καθώς η ήττα της με 79-80 από τη Νιγηρία την υποχρεώνει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να μην ταξιδέψει στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική μπορεί να διαμαρτύρεται δικαίως για φάουλ πάνω στον Σπανούλη στην τελευταία φάση του αγώνα που μπορεί αν είχε δοθεί να είχε αλλάξει το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να διαμαρτύρεται ωστόσο για το χαλαρό παιχνίδι της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 12 πόντους στο σκορ, αλλά στη συνέχεια έχασε εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή της και δεν έπαιξε καθόλου καλή άμυνα.

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά και πήρε προβάδισμα από την αρχή, με τους Νιγηριανούς να ανασυντάσσονται κα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα έτσι ώστε η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι διεθνείς μας βελτίωσαν σε μεγάλο ποσοστό την άμυνά τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι κρατώντας την Νιγηρία σε μόλις 9 πόντους σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου με αποτέλεσμα η Ελλάδα να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 42-30.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νιγηρία ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά απέναντι στην Εθνική μας ομάδα. Οι αντίπαλοι βελτίωσαν την αμυντική τους εικόνα και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ παίρνοντας έτσι και δεύτερες επιθέσεις. Μάλιστα έφτασαν ακόμη και στο -3, ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι στο σκορ με 56-50.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της Νιγηρίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 6’ πριν το τέλος του αγώνα σε 65-65. Το παιχνίδι πήγε καλάθι – καλάθι, όμως στο τελευταίο λεπτό όμως ο Γιάννης Μπουρούσης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους κατάφερε να βάλει και πάλι την Εθνική ομάδα μπροστά με 76-75. Οι Νιγηριανοί κατάφεραν όμως να πάρουν τη νίκη χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Ντανγκουντούρο 3’’ πριν το τέλος.

Στη συνέχεια ο Σπανούλης πήρε την μπάλα σούταρε, του έγινε καθαρό φάουλ, ωστόσο οι διαιτητές δεν σφύριξαν με αποτέλεσμα η Νιγηρία να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80.

Ελλάδα: Μπουρούσης 18, Ζήσης 2, Σπανούλης 25 (3), Καλάθης 3 (1), Φώτσης 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8 (1), Μπράμος 4 (1), Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 1, Καϊμακόγλου.

 Νιγηρία: Σκιν 6, Ντιόγκου 17 (1), Νταγκουντούρο 14 (1), Ομπασοάν 7 (1), Αλάντε Αμίνου 9, Αλ Φαρούκ Αμίνου 13, Ογκούτσι 10 (1), Άρτσιμπονγκ 2, Ογεντέζι 2, Ουγκμποάγια.