Παρουσιάστηκε ο Κουμαλό από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε την Παρασκευή (6/07) τον Μπογκανί Κουμαλό που απέκτησε δανεικό από την αγγλική Τότεναμ.

Ο Νοτιοαφρικανός στόπερ έφτασε στη Θεσσαλονίκη, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μεταγραφή του λέγοντας πως τον έπεισε να έρθει στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης ο Σάλμον.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί γνωρίζω ότι ήρθα σε μία ομάδα με πολύ κόσμο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Γενικά ελπίζω να πάω καλά, θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για τις γνώσεις του γύρω από τον ΠΑΟΚ: «Μίλησα με τον Γκλεν Σάλμον, που ήταν στο παρελθόν στην ομάδα. Μοιραζόμασταν παλιά το δωμάτιο στην εθνική ομάδα και εκείνος με έπεισε να έρθω εδώ. Έχω εικόνα από τον αγωνιστικό ΠΑΟΚ και κυρίως από τα παιχνίδια με την Τότεναμ».

Για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης: «Μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα πόδια. Το ύψος μου με βοηθά σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση. Γι’ αυτό έχω πετύχει και αρκετά γκολ. Είμαι μαχητής και στο γήπεδο δίνω το 100%. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με πέρσι».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια. «Είναι σημαντικό και ήταν ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός για την ομάδα ότι κέρδισε ομάδες σαν την Τότεναμ είναι θετικό. Δεν είναι όμως μόνο η Ευρώπη. Όλη η ομάδα, η πορεία της, η φιλοδοξία που έχει είναι θετικά».

Για τη φυσική του κατάσταση: «Πνευματικά είμαι έτοιμος, νιώθω μια χαρά. Σωματικά τις τελευταίες 12 μέρες έκανα προπονήσεις με το σύλλογό μου στη Νότιο Αφρική για να είμαι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν θα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα απάντησε: «Δεν το κοίταξα αυτό. Στάθηκα στο ότι έρχομαι σε μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες της χώρας, με καλή ευρωπαϊκή παρουσία, που δίνει στήριξη, στους νέους παίκτες».