Νέα ελληνικά προϊόντα για τις αγορές εξωτερικού

Xιλιάδες νέα προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων κυκλοφόρησαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της GS1 Ελλάς A.E.- 520 Barcode Hellas.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της εταιρείας, περισσότεροι από 4.500 νέοι κωδικοί barcode με το πρόθεμα 520 δημιουργήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Η πλειονότητα των νέων κωδικών, που δημιουργήθηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αφορά στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, με ποσοστό 45% επί του συνόλου.
Πρόκειται για τον κλάδο που παρουσιάζει την υψηλότερη κινητικότητα στην παραγωγή νέων προϊόντων, δίνοντας πνοή στην οικονομία της χώρας μέσα στο δυσχερές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Ακολουθεί ο κλάδος καλλυντικών και ειδών υγιεινής, με ποσοστό 18%.
Ο μεγαλύτερος όγκος των νέων κωδικών δημιουργήθηκε στην Αττική και ακολουθούν η Πελοπόννησος και το Νότιο Αιγαίο.
Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, γρήγορα και αξιόπιστα.
 Ήδη, με αυτήν την υπηρεσία έχουν δημιουργηθεί συνολικά περισσότεροι από 13.500 κωδικοί barcode, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις εξαγωγές των προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ