«Αστεράτη» ισοπαλία στο Μπακού (1-1) ο Αστέρας Τρίπολης

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League έκανε την Πέμπτη (19/07) ο Αστέρας Τρίπολης που με γκολ του Περόνε πήρε ισοπαλία 1-1 στο Μπακού από την τοπική Ιντερ.

Οι Αρκάδες φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και χωρίς καν το άγχος του πρωτάρη μπήκαν στο γήπεδο και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πέτυχαν το υπερ-πολύτιμο εκτός έδρας γκολ που τους αναγορεύει σε φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ξεκίνημα ήταν αρκετά καλό για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη που διατηρούσε μακριά από την περιοχή της την αντίπαλό της. Στο 13’ μάλιστα ο Τσαμπούρης έκανε το μακρινό σουτ, με τον Λομάια να διώχνει σε κόρνερ με δυσκολία. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Αντάμια έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπαντή.

Στο 37’ ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ουσέρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Λομάια.

Με τις χειρότερες προϋποθέσεις άρχισε το δεύτερο μέρος για τους Αρκάδες, καθώς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από σέντρα του Αμιρκάνοφ στην «καρδιά» της περιοχής του Αστέρα και αδράνεια του Μπαρτολίνι, ο Σουτς με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Ίντερ στο 46ο λεπτό.

Η «απάντηση» όμως του Αστέρα ήταν άμεση. Στο 54ο λεπτό, από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Περόνε, ο οποίος με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τον Αστέρα (1-1).

Διαιτητής: Μίχαλι Φαμπιάν (Ουγγαρία). Κίτρινες: Αμπντουλάγιε, Σουτς, Αντάμια – Περόνε

ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ (Καχαμπέρ Τσκατάτζε): Λομάια, Αμπραμίτζε, Λεβίν, Καντελάκι, Αμπντουλάγιε, Αμιρκάνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Μαμάντοφ (46΄ Χαγίγιεφ), Νιάσε (72΄ Ζλατίνοφ), Αντάμια (89΄ Γκένοφ), Σουτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Φορμίκα, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιο (87΄ Πιπίνης), Αλβάρες, Φραγκουλάκης (53΄ Μπακασέτας), Περόνε (90+2΄ Κουρμπέλης).