Έληξε η σύσκεψη των τριών αρχηγών- μίλησαν για αποκρατικοποιήσεις

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) έλεηξη η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στοι Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγ. Βενιζέλος, αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν οι αποκρατικοποιήσεις.”Μιλάμε όχι για εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, με διαφάνεια και με δημιουργία επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας”, είπε ο κ. Βενιζ’έλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν ποιθανότατα και αύριο και επεσήμανε και αυτός την απόλυτη διαφάνεια και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν και αύριο Τρίτη, με αντικείμενο των συζητήσεών τους τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε επίσης δύο θέματα. Το πρώτο είναι «να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης» και το δεύτερο είναι ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν, δεν θα πρέπει, στην τελική τους μορφή, να είναι οριζόντια και ότι πρέπει να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.