Δεύτερη μέρα πύρινης καταστροφής στην Χίο

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά στη Χίο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Πάνω από 50 χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης ο μέχρι τώρα, θλιβερός απολογισμός…

Για δεύτερη μέρα η Χίος είναι παραδομένη στις φλόγες. Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού καίγοντας πεύκα και μαστιχόδεντρα.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις σε όλες τις εστίες. Πάνω απο 50.000 καμμένα στρέμματα γης είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της φωτιάς. Mεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα μέτωπα στη Νότια Χίο όπως Ελάτα και Αρμόλια ενώ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και σε Λιθί Αυγώνυμα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος από τον Άγιο Γεώργιο Σηκούση ενώ προς την Ελίντα κινείται η φωτιά στα Αυγώνυμα.

Tο μέτωπο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα και το εργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται προς το μεσημέρι να ενισχυθούν.

Στους οικισμούς στρέφεται η προσοχή της Πυροσβεστικής ώστε να προφυλαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από αναζοπυρώσεις.Για την κατάσβεση επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιοωτες ενώ απο αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετέβει στη Χίο και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης προκειμένου να συντονίσει την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, φυλάκια του στρατού έχου υποστεί ζημιές από τη πυρκαγιά, η οποία αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις λόγω των ενισχυμένων ανέμων.

ΦΩΤΟ Twitter απο την παραλία της Κώμης
ΦΩΤΟ Twitter απο την παραλία της Κώμης

 

Ο ουρανός πάνω απο το Πυργί - ΦΩΤΟ από Twitter
Ο ουρανός πάνω απο το Πυργί – ΦΩΤΟ από Twitter

 

Η φωτιά στη Χίο οπως φαίνεται από την Τουρκία. ΦΩΤΟ twitter
Η φωτιά στη Χίο οπως φαίνεται από την Τουρκία. ΦΩΤΟ twitter

Οι φωτογραφίες από το Chiospress μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής…

 

 

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr