Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,20 Αυγούστου 2012

Η απόσυρση ενδιαφέροντος από τον Κινέζο επενδυτή, η εξέλιξη στη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και τα επισφαλή δάνεια Ιρανών επιχειρηματιών στην Λαϊκή, είναι τα κυρίαρχα θέματα στο σημερινό Τύπο. Άλλα θέματα αφορούν δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραιτείται λόγω μνημονίου, τις καταστροφικές φωτιές στη Χίο, τις συλλήψεις μελών κυκλώματος λαθρομεταναστών κ.ά.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Τα καρφιά του Κινέζου» γράφει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πνίξει άλλη μια επένδυση μετά από εκείνη του Κατάρ, καθώς ο Γιάνγκ Γκι απέσυρε το ενδιαφέρον του για το αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών. Αλλού γράφει ότι οι Βρετανοί καθοδηγούν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας από τις βάσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν παραιτείται και θα ηγηθεί της προσπάθειας να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Εκανε πίσω» αναφέρεται στην απόσυρση ενδιαφέροντος του Κινέζου επιχειρηματία για την επένδυση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και γράφει ότι ο Εκπρόσωπος κατηγορεί την αντιπολίτευση πως δημιουργεί συνθήκες καμένης γης. Αλλού αναφέρεται στις πυρκαγιές στη Χίο και γράφει ότι το νησί έγινε στάχτη κι αποκαΐδια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με φονικά όπλα πήγαν στο γήπεδο οι χούλιγκαν για τον αγώνα ΑΕΛ-Ομόνοιας στη Λάρνακα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για γάμο» γράφει ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ξεπερνούν τα αγκάθια για το σχέδιο Ανάν και τις διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό. Αλλού γράφει για διπλό «χτύπημα» σε κυκλώματα λαθρομεταναστών από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πονοκέφαλο προκαλεί η επιστροφή υποστράτηγου στην Εθνική φρουρά, καθώς οι δύο θέσεις που προβλέπονται είναι ήδη καλυμμένες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αφαντοι οι Ιρανοί ‘επιχειρηματίες’» γράφει ότι επιχειρηματίες από την Τεχεράνη πήραν δάνεια 15 εκ. ευρώ από την Λαϊκή και το χρέος τους τώρα βρίσκεται στον κατάλογο των επισφαλών χρεών, ενώ οι ίδιοι δεν δίνουν σημεία ζωής. Αλλού γράφει ότι στάχτη έχουν γίνει τα μοναδικά μαστιχόδεντρα στην Χίο από τις φωτιές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ που θα συναντηθούν στην Κύπρο αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν το βλέμμα στον αραβικό κόσμο.