Στον αέρα η πρεμιέρα της Super League

Μόνο τρεις ομάδες κατάφεραν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και άλλες οκτώ παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 24/08, 24 ώρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

Πιστοποιητικό δεν πήραν ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο Πανθρακικός, που δεν είχαν εγγυητική επιστολή. Η ΑΕΚ γιατί δεν κατάθεσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ο ΠΑΟΚ γιατί δεν είχε εγγυητική επιστολή και προσκόμισε ληγμένη φορολογική ενημερότητα, ο ΟΦΗ που δεν είχε φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ο Πανιώνιος διότι δεν είχε ούτε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αλλά ούτε και εγγυητική και ο Πλατανιάς διότι η Α.Μ.Κ. δεν έχει ολοκληρωθεί.

Για όσους δεν πάρουν την Παρασκευή φορολογική ενημερότητα, το πόρισμα της ΕΕΑ θα διαβιβαστεί βάσει νόμου στην ΕΠΟ, η οποία καλείται να αποφασίσει για τις κυρώσεις.

Για όσους δεν έχουν εγγυητική επιστολή, προβλέπεται απλό πρόστιμο, ενώ για όσους δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και χρέη άνω των 100.000 ευρώ, προβλέπεται, είτε αφαίρεση 10 βαθμών, είτε υποβιβασμός.

Με δεδομένο ότι η απόφαση της ΕΕΑ θα βγει την Παρασκευή, η ΕΠΟ δεν θα προλάβει να γνωμοδοτήσει οπότε είτε θα αναβληθούν οι αγώνες των ομάδων που δεν πήραν πιστοποιητικό, είτε θα αγωνιστούν και θα τιμωρηθούν αναδρομικά.

Πιστοποιητικό εξασφάλισαν η Βέροια, η Κέρκυρα και ο Λεβαδειακός.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε