Με επεισόδια η πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

– Με πετροπόλεμο, δακρυγόνα και κυνηγητό μεταξύ ΜΑΤ – κουκουλοφόρων ολοκληρλωθηκαν οι διαδηλώσεις
– Πέντε οι πορείες: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ
– Τα ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία των οπαδών του Ηρακλή πριν φτάσουν στο ΥΜΑΘ
– Στη συγκέντρωση της ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ και ο Αλέξης Τσίπρας
– “Βροχή” τα καρπούζια στην πορεία του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έξω από τη ΔΕΘ
– Από το πρωί έχουν γίνει πάνω από 36 προσαγωγές
– Συνεχής ενημέρωση από το NEWSIT

Οι πορείες σχεδόν είχαν αρχίσει να διαλύονται κι όλα έδειχναν πως οι διαδηλώσεις έγιναν σε ήρεμο κλίμα μέχρι που λίγο μετά τις 21:30 ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα. Οι νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί κυνηγητό στο δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο.
Μέσα σε λίγα λεπτά η Εγνατία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τσιμισκή.

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ήταν το ραντεβού της συγκέντρωσης των μελών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 άτομα και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Μία αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών μπήκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Κάποιοι διαδηλωτές έφτασαν με κρεμάλα στα χέρια για την εργασιακή εφεδρεία.
Στις 12 το μεσημέρι εκατοντάδες ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί,πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές περικοπές.

Οι ένστολοι συμμετείχαν και στην απογευματινή συγκέντρωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Ξεκίνησαν την ίδια ώρα και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή. Η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησε από την Καμάρα με 1200 άτομα περίπου. Επίσης λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Στη πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχουν περίπου 4.000 άτομα. Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στη ΔΕΘ κι ένα μικρό φορτηγάκι με αγροτικά προϊόντα σταμάτησε και άδειασε στο δρόμο καρπούζια.
Συνολικά πραγματοποιούνται 5 ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Περίπου στις 19:30 ξεκίνησε και η πορε’ια των οπαδών του Ηρακλή που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια η πορεία ακολούθησε την κεντρική πορεία που κατευθυνόταν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr