Ικανοποίηση στην Αθήνα από τη γαλλική στήριξη

«Η Γαλλία ήταν πάντα στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα, επιθυμούσε την είσοδό της στη ζώνη του ευρώ και σήμερα η Γαλλία αγωνίζεται για την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ», είπε, νωρίτερα σήμερα, δίνοντας σαφές στίγμα των προθέσεων του Παρισιού, ο Πιερ Μοσκοβισί.

 

«Η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που έφερα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο “φίλο” υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και στον αρμόδιο για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη», παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, έπειτα από τις συναντήσεις του με τους έλληνες αξιωματούχους.

Η «αποφασιστικότητα», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί, είναι η λέξη που είναι κοινή στα στόματα όλων μας, σημειώνοντας στη συνέχεια πως «η αίσθησή μας είναι ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ερμηνεύοντας τον όρο «αποφασιστικότητα», ο γάλλος υπουργός είπε ότι αυτός «σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, εκσυγχρονισμό της οικονομίας».
Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές προσπάθειες, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση», ευχόμενος «αυτή η βούληση να μετατραπεί σε πράξεις, ώστε σύντομα να έχουμε μια συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».
Μιλώντας εξ ονόματος του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «είναι σημαντικό ο ελληνικός λαός να αποκτήσει ελπίδα, αν υπάρξει δικαιοσύνη, και ανάκαμψη», κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στην έκφραση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για «να υπάρξει “φως στο τούνελ”».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε