Συλλήψεις για το θάνατο του Αμερικανού Πρέσβη

Σε συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στο προξενείο των ΗΠΑ στη Λιβύη, που οδήγησαν στο θάνατο του αμερικανού πρέσβη και άλλων διπλωματικών υπαλλήλων, έχουν προχωρήσει οι λιβυκές αρχές ξεκινώντας τις έρευνες για το περιστατικό σε συνεργασία.

Οι έρευνες γίνονται με βάση φωτογραφίες από τα περιστατικά και μαρτυρίες παριστάμενων -ενώ αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως στις συνεντεύξεις με τους μάρτυρες θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ. Τρίτη νύχτα έντασης στο Κάιρο, μετά τη δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων οργής κατά της ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες.

 Ο λίβυος πρωθυπουργός Μουσταφά Αμπού Σακούρ δήλωσε στο βρετανικό BBC πως οι έρευνες σημειώνουν πρόοδο και έχουν γίνει συλλήψεις που συνδέονται με τα περιστατικά. Ο Σακούρ ανέφερε παράλληλα στο CNN πως έχει γίνει τουλάχιστον μία σύλληψη και εξετάζονται άλλα τρία ή τέσσερα άτομα.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, όσα πρόσωπα μέχρι στιγμής ερευνώνται από τις λιβυκές αρχές είναι Λίβυοι.

 Σημειώνεται πως το CNN υποστηρίζει, επικαλούμεν πηγή με γνώση των εξελίξεων στην έρευνα για τη Λιβύη, πως πράκτορες του FBI «προετοιμάζονταν για να συνομιλήσουν με μάρτυρες» της επίθεσης.