Με “Rust and Bone” ξεκινούν οι “Νύχτες Πρεμιέρας”

Τα δεκαοκτώ του χρόνια συμπληρώνει, φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote και γιορτάζει την «ενηλικίωσή» του, με δώδεκα μέρες γεμάτες σινεμά και 179 ταινίες από όλο τον κόσμο, στις κινηματογραφικές αίθουσες Odeon Όπερα 1 & 2, Δαναός 1 & 2 και Ιντεάλ.

To πλούσιο “μενού”  περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά φιλμ νουάρ, επαναστατικά ρομάντζα, θρυλικές κλασικές παραγωγές, απροσδόκητα κινηματογραφικά ντεμπούτο, εναλλακτικές αφηγήσεις, διεθνείς υπερπαραγωγές, μουσικές εκπλήξεις και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ. 

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία σήμερα με την ταινία – αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Καννών, το «Rust and Bone», του Ζακ Οντιάρ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερντς.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, με την προβολή της ταινίας- που οδεύει ήδη προς τα Όσκαρ- «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Μπεν Τσάιτλιν, η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς και το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Καννών.

Πηγή:ΑΠΕ