Αρνούνται εμπλοκή Μειμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα τουλάχιστον 32 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
Τα ονόματα έχουν διαβιβαστεί στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι και ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, ο οποίος τους κάλεσε σε σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσουν τη λίστα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με στοιχεία πολιτικών προσώπων που φέρονται να ελέγχονται για «περίεργο πλουτισμό» μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης, στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει λίστα με ονόματα πολιτικών, αλλά υπάρχουν διαφορετικές υποθέσεις που έχουν ερευνηθεί ή ερευνώνται για διαφορετικούς λόγους.
Ονόματα και αντιδράσεις Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» επτά εν ενεργεία ή πρώην πολιτικοί –τρεις προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ–, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, διαχειρίσθηκαν διάφορες συμβάσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, καθώς από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων τους προκύπτουν ενδείξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε κατάθεση που δόθηκε προ δεκαημέρου στο ΣΔΟΕ από κτηματομεσίτη, στο πλαίσιο ιδιωτικής διαφοράς, αναφέρονται τρία πολιτικά πρόσωπα (ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης) για τα οποία αναφέρονται στοιχεία περί παράνομης εξαγωγής στο εξωτερικό μεγάλων χρηματικών ποσών.
Οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί αντέδρασαν σήμερα προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Ο μεν πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε να σταματήσει η τακτική της λάσπης και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο κ. Λιάπης γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.