ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, μαθήματα σωστής και αποτελεσματικής άμυνας έδωσε πάλι χθες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!  Καμιά διακοσιαριά απεργοί έκαναν «ντου», κατέβασαν τα ρολά και το κατέλαβαν! Πάλι καλά που δεν ήταν …Τούρκοι μετανάστες!

Ήταν απλοί  Έλληνες διαμαρτυρόμενοι!  (Και δειρόμενοι)…

Το πιό ωραίο, τα ΜΑΤ έτρεξαν να προστατεύσουν τους στρατιώτες!

Το ακόμη ωραιότερο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ άρπαξε το μικρόφωνο και προσπάθησε να …συνετίσει τους απεργούς ενώ λίγες μόλις μέρες νωρίτερα οι ίδιοι οι έντολοι ήταν και απεργοί και στους δρόμους!

Τότε, όμως, τα ΜΑΤ τους έσπρωχναν και τους απωθούσαν, δεν τους βοηθούσαν!  Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Ναι, το ζήσαμε κι αυτό! Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με …μηχανάκια!  Προ ημερών είχαμε πορεία με αναπηρικά καροτσάκια. Άντε, και στην επόμενη διαμαρτυρία να κατεβούμε με πατίνια! ¨Ετσι κι αλλιώς πατίνι μας έχουν κάνει τη ζωή…

Ελλάς το μεγαλείο σου, διότι έχεις μεγαλείο ακόμη και  στην παρακμή σου! Είναι σπουδαίο να είσαι Έλληνας. Να είσαι και πατριώτης. Να φέρνεις και ντόλαρς να ξεχρεώσεις το χρέος της μητρός σου άνευ όρων και προϋποθέσεων. Μιά απλή αλλαγή του Συντάγματος ζήτησαν και νέες εκλογές. (Υποψιάζομαι για να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι!)

Και μεις τους πήραμε στα σοβαρά!

Τους βγάλαμε στο γυαλί και μάλιστα οι τηλεπερσόνες «σκοτωνούντουσαν» σε ποιανού/ης  την εκπομπή θα βγουν πρώτοι! Και να τα κοπλιμέντα, και να οι επικλήσεις στον πρωθυπουργό και  στον αρχιεπίσκοπο να τους δεχθούν σε ακρόαση! Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησαν έξω, γιατί προφανώς τον …ξέχασαν!.. Α, ναι, και τον Πρόεδρο της Βουλής. Προφανώς γιατί  εκείνος ασχολείται με τη φωτιά που άρπαξαν τα μπατζάκια του!

Αμ, και κείνοι οι έρημοι «32» που τους ψάχνει, λέει, το ΣΔΟΕ!  Ποιός έβγαλε, ποιός έβαλε… Από που τα έβγαλε και πού τα έβαλε; Καλά, αν τους βρούνε να το πείτε και σε μένα!

Το πήρε επί πόνου το πράγμα  ο επιζητών μια ηρωϊκή έξοδο, συνυπεύθυνος για την κρίση, Ραγκούσης και την …έκανε!  Πού θα ‘βρησκε άλλη ευκαιρία; Να ψωμολυσσάει, λέει, ο λαός και μεις να αφήνουμε σε ατάραχο ύπνο τους φοροφυγάδες της κυρίας Λαγκάρντ! Τς, τς, τς, τι κουτσομπόλα Θεέ μου κι αυτή η κυρία!

Και μέσα σ΄όλα, εμείς ασχολούμαστε με το ΣΑΕ, αν θα αλλάξει το ΣΑΕ, αν θα πλυθεί το ΣΑΕ, αν ο Μανωλιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς!  Αφού τόσο σοβαρά το έχουμε πάρει το μέλλον του ΣΑΕ, σκέφτομαι να προτείνω να διαπραγματευτούμε την ύπαρξη και το ρόλο του με την κυρία Μέρκελ!

-Σας δίνουμε το ΣΑΕ, μας σβήνετε το χρέος; Και επειδή καθένας δα φαντάζεται την απάντηση, θα έχουμε έτοιμη και  την ατάκα:

-Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις!..