Στην Αθήνα την Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ

– Σαμαράς: Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης – Καγκελαρία: “Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα” – Η Γερμανίδα καγκελάριος ΔΕΝ θα δει τον Αλέξη Τσίπρα – Βενιζέλος: Πολύ σημαντική η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα – Η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά θα γίνει μια ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup – ΥΠΟΙΚ: Προσπαθούμε να βάλουμε την Ελλάδα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η κα Μέρκελ θα έρθει την Τρίτη 09/10 και αποδέχθηκε την πρόσκληση Σαμαρά τόσο τον Αυγουστο όσο και μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα Handelsblatt.
“Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τρίτη την Αθήνα για να συναντηθεί με τον ομόλογό της Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε ότι υποστηρίζει την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» την οποία καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση”, είπε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.
«Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
«Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ακόμη ο Ζάιμπερτ.
Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από το λαό της, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση περίπου ως «τα τέλη του Νοεμβρίου», αφού χωρίς νέα χρηματοδότηση, «κατόπιν τα ταμεία θα είναι άδεια», όπως είπε. Η Ελλάδα επιθυμεί να αποδεσμευτεί συντομότερα η επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 130 δισ. του δανείου.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε την ποιότητα της σχέσης του με την κα Μέρκελ και ερωτηθείς εάν θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα είπε ότι «αυτό θα είναι πολύ σημαντικό», προσθέτοντας ότι η Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη». Εντωμεταξύ, λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό το εξής: “Η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.”

NewsIt.gr