Εικόνες αποκάλυψης σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ με το πρώτο φως της μέρας

καταστροφής με τους νεκρούς, μέχρι στιγμής, να έχουν φτάσει τους 17, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Sandy. Μπορεί από τυφώνας να “υποβαθμίστηκε” σε καταιγίδα, αλλά η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε βιβλικές εικόνες. Σπίτια κατεστραμμένα. Αυτοκίνητα “θαμμένα” κάτω από δέντρα. Πινακίδες να έχουν πέσει στους δρόμους.

Σε πολλές περιοχές, για να κινηθεί κανείς, μπορεί να το κάνει μόνο με βάρκα. Και δεν είναι αστείο!

Στο Νιού Τζέρσεϊ, φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν οι πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.

Πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν, εικόνες που θυμίζουν την καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη, από των τυφώνα Κατρίνα το 2005. Έγινε επιχείρηση εκκένωσης και των τριών πόλεων.

Σύμφωνα με την Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν, οι τρεις πόλεις αφανίστηκαν από τις πλημμύρες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής”. Αυτό σημαίνει πως για τους πληγέντες σε Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς είναι προσβάσιμα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Όλα αυτά ενώ περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι. Το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει ρεύμα.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται, σε ένα βαθμό, και στην έκρηξη σε υποσταθμό της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ  

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, οπου ήδη έχουν καταστραφεί 50 σπίτια. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης 25 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στη φωτιά και την πλημμύρα!

Το κόστος των ζημιών στις ανατολικές πολιτείες της Νέας Υόρκης υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ… ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η GOOGLE

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS