Πετυχαίνουν τον στόχο των 155 ψήφων στην κυβέρνηση

Τα ναι και τα όχι μετρούν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς οι ώρες λιγοστεύουν μέχρι την ψήφιση των μέτρων και κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνουν τις προθέσεις τους.

Το δεδομένο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα η γραμμή είναι “ναι σε όλα”, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί. Η ΔΗΜΑΡ με τον πιο επίσημο τρόπο είπε οτι θα ψηφίσει παρόν.

Οι πληροφορίες όμως για τις κινήσεις των “ύποπτων” να παραστρατήσουν δεν παύουν να υπάρχουν ή να τις διακρίνει κανείς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται αλλά και τις δηλώσεις που κάνουν.

Η κυβέρνηση δείχνει σίγουρη ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα, και ο στόχος που θα κάνει τους κυβερνητικους να πουν με τα σημερινά δεδομένα ότι πήγαν σχετικά καλά είναι οι 155 ψήφοι.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΟΧΙ

Το ΠΑΣΟΚ μετρούσε 33 βουλευτές. Εμεινε με 32 μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Κασσή. Άρα εδώ έχουμε ένα όχι.

Και ο κ. Παραστατίδης έχει πει ανοιχτά ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα. Έτσι θεωρητικά φτάνουμε στα 31 ναι.

Στα ονόματα που ακουγόταν ότι θα πουν όχι στα μέτρα ήταν και της Θεοδώρας Τζάκρη η οπόία όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οδεύει προς το ναι.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει τελικά ο Κώστας Σκανδαλίδης. Το ναι αποκλείεται και έτσι μένουν τρεις επιλογές οι οποίες είναι όλες τους αρνητικές. Το παρών, το όχι ή και η αποχή.

Επίσης, την ίδια πορεία με τον Κώστα Σκανδαλίδη αναμένεται να ακολουθήσει και ο Γιάννης Κουτσούκος.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει και ο Μάρκος Μπόλαρης. Η στάση του τον δείχνει να οδεύει προς το όχι.

Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν από 27 έως 29 βουλευτές. Κάποιοι όμως λένε ότι κατεβάζουν τον πήχυ για να είναι καλυμένοι.

ΔΗΜΑΡ

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ΔΗΜΑΡ δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Γι’ αυτό και θεωρούνται σχεδόν βέβαια τα ναι του Γ.Ψαριανού και της Μαρίας Ρεπούση.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης μετά και την σημερινή αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Βουλής για τα μέτρα οδεύει προς το όχι.

Για τον Βασίλη Οικονόμου δεν μπορεί να πει κανείς μετα βεβαιότητος ότι θα πει το ναι στα μέτρα αφού έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι θα κάνει ό,τι πει ο Πρόεδρος.

Κάπως έτσι οι 158 ψήφοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να πέσουν και κάτω από το 155, αλλά… η πολιτική δεν είναι μαθηματικά.

Έτσι και ενώ η ΝΔ μετράει την Κ.Ο. ολόκληρη, 127 δηλαδή, ενώ η αίσθηση στη Συγγρού είναι πως θα κατέβει μασίφ στην ψηφοφορία, κάποιοι φοβούνται ότι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού και με την αφόρητη πίεση της κοινωνίας ίσως υπάρξουν παραδείγματα … αλά Σακοράφα. Βουλευτές δηλαδή που θα προτιμήσουν την ηρωική έξοδο με “όχι” την κρίσιμη στιγμή.

Άλλωστε το κλίμα είναι βουβό…

NewsIt.gr