Έτοιμο το Νομοσχέδιο για το ΣΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με βάση πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κων. Τσιάρα στις 15 Σεπτεμβρίου, για την αλλαγή του Νόμου 3480/2006, έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της και το νέο Σχέδιο Νόμου που καθορίζει τη δομή και την λειτουργία του νέου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), είναι έτοιμο.

Αναμένεται, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, να δοθεί στην Ομογένεια για διαβούλευση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το Υπουργείο, η εξέλιξη θα είναι …ταχύρρυθμη!  Μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι συνεννοήσεις με τα κόμματα και η διαβούλευση με την ομογένεια. Θα ακολουθήσει η Ψήφιση του Σχεδίου Νόμου και τέλος Ιουνίου η Τακτική Συνέλευση και οι εκλογές για ανάδειξη του νέου προεδρείου ΣΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο ΣΑΕ θα συμμετάσχουν και φυσικά πρόσωπα ενώ, όπως είναι γνωστό, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός.

Για την Ιστορία αναφέρουμε τα μέλη της Επιτροπής: τακτικά μέλη, Κυριακή   Παρασκευοπούλου, Πρόεδρος. Μέλη, Χρήστος Δημητρίου,  (Σύμβουλος υπουργού σε θέματα απόδημου ελληνισμού). Ευανθία Παπαδάτου , Προϊσταμένη Δ/νσης ΓΓΑΕ, Σοφία Ηρακλείδου , Προϊσταμένη Δ/νσης ΓΓΑΕ,  Όλγα Σαραντοπούλου, Γραμματέας ΣΑΕ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Συντονιστής Περιφέρειας ΗΠΑ/ΣΑΕ. Θεόδωρος Κουτσούμπας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Δ.Ν.

Αναπληρωματικά μέλη από ΣΑΕ οι Νικηφόρος Νικολαϊδης συντονιστής Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και Ιβάν Σαββίδης, συντονιστής χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος ο Υφυπουργός Εξωτερικών ,αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Κ. Κωνσταντίνος Τσίαρας