“Οι ομογενείς θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα”

Την εκτίμηση ότι πολλοί ομογενείς ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπό προϋποθέσεις, διατυπώνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. ΚΙων. Τσιάρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ REAL και το δημοσιογράφο  Σ. Κοτρώτσο.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος για θέματα αποδήμων Ελλήνων Υφυπουργός κ., Τσιάρας, δήλωσε:

“Η προσωπική μου εμπειρία έχει να κάνει με τις επαφές που είχα όλη αυτή την περίοδο με ανθρώπους της ομογένειας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Νότιο Αφρική, οι οποίοι έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αναθέρμανσης του δεσμού τους με την πατρίδα. Τα ερωτήματα, τα οποία έθεταν, αφορούσαν, αφενός, την προοπτική σταθεροποίησης της χώρας και την οριστική παραμονή της στο Ευρώ και, αφετέρου, τις προϋποθέσεις οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι αναγκαίες προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Δηλαδή οι λεγόμενες γρήγορες διαδικασίες, το fast track, η σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου, του φορολογικού νόμου.

 Προσωπικά, εκτιμώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, αρκεί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και επαναλαμβάνω, σας το μεταφέρω από την προσωπική μου εμπειρία, διότι υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι κατά τη χρονική περίοδο που βρέθηκα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στη Νότιο Αφρική, οι οποίοι έρχονταν και μου ζητούσαν λεπτομέρειες ή στοιχεία, ή εν πάση περιπτώσει μου εξέφραζαν την επιθυμία τους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.  Δε μένει παρά να κάνουμε εμείς τα βήματα που απαιτούνται. Όπως καταλαβαίνετε, θα γίνουν από εδώ και πέρα γιατί, αν δε σταθεροποιούσαμε την οικονομία της χώρας και δε δημιουργούσαμε ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, η οποιαδήποτε αναζήτηση, τόσο προς μία προοπτική συγκεκριμένης φορολογικής σταθερότητας, όσο και προς αυτήν ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, προφανώς δε θα είχε κανένα νόημα”.