Σόιμπλε: «2,74 δισ. ευρώ θα κοστίσει η Ελλάδα στη Γερμανία»

«Η συμφωνία με την Ελλάδα θα κοστίσει στη Γερμανία 2,74 δισ. ευρώ και επιπλέον 130 εκατ. κάθε χρόνο από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού», αναφέρεται σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  προς τον επικεφαλής του SPD, Φρανκ Γουόλτερ Στάινμαγερ, λίγο πριν τη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου, με σκοπό την έγκριση των αποφάσεων του πρόσφατου Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Κατόπιν σοβαρών -διαδικαστικών, καθώς το ογκώδες πακέτο των σχετικών εγγράφων δεν είχε μεταφρασθεί στα γερμανικά έως και μεσοβδόμαδα, αλλά και ουσιαστικών αφού αναδείχθηκαν διαφωνίες ως προς το προσδόκιμο κόστος- αντεγκλήσεων ανάμεσα στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες και τους κυβερνητικούς εταίρους, προέκυψε ο συμβιβασμός της Παρασκευής.

Πλέον όμως, αυτά το προβλήματα ξεπεράστηκαν και άπαντα τα μέλη του κοινοβουλίου διαθέτουν μεταφρασμένο στη μητρική γλώσσα τους το πλαίσιο που καλούνται να εγκρίνουν.

«Το αργότερο, έως την Παρασκευή» προσδοκάται πως θα υπάρξει οριστική απόφαση  για την εκταμίευση της δόσης των 37 δισ. ευρώ που δρομολόγησε το Eurogroup, είχε προβλέψει ουπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη λήξη της πολύωρης Συνόδου.

Newpost.gr