Ομογενής εγγονός σκότωσε και έκαψε παππού και γιαγιά στην Αυστραλία!

Η δολοφονία ζεύγους ηλικιωμένων Ελλήνων Ομογενών συγκλονίζει τον ελληνισμό του  Yarraville (Αυστραλία) καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ως δολοφόνος φέρεται ο 24χρονος εγγονός του ζεύγους!

Η χριστουγεννιάτικη τραγωδία που έπληξε το ζευγάρι των Ελλήνων ηλικιωμένων που βρήκε φρικτό θάνατο μετά από φωτιά, που -κατά την αστυνομία- οφείλεται σε εμπρησμό και που αποτέφρωσε το σπίτι τους στο προάστιο Γιάραβιλ της Μελβούρνης. Μέχρι στιγμής, οι λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι περιορισμένες. Εικάζεται, πάντως, ότι κάποιος εισέβαλε στο σπίτι τους, τους σκότωσε και μετά το πυρπόλησε.

Νεκροί είναι η Σταυρούλα και ο Τριαντάφυλλος Κονιδάρης.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή, Τζον Πότερ, ένας γείτονας ενημέρωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αστυνομία και πυροσβεστική πως το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού καιγόταν.

Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής οι δυο ηλικιωμένοι, υπέκυψαν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Πότερ, και τα δυο πτώματα έφεραν τραύματα.
Για τα αίτια του θανάτου τους έγινε νεκροψία, αλλά ακόμα δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Το ζευγάρι έμενε περίπου 30 χρόνια στην περιοχή, πήγαινε τακτικά στην ελληνική εκκλησία και ήταν πασίγνωστο στη γειτονιά. Όλοι οι γείτονες εξέφρασαν σοκ για την τραγική απώλεια της «γιαγιάς» και του «παππού» και είχαν μόνο καλά λόγια να πουν.

Συγγενείς των θυμάτων μας είπαν ότι η πληροφόρησή τους είναι περιορισμένη και πρόσθεσαν ότι δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία, χωρίς την έγκριση της αστυνομίας, για να μην εμποδιστούν οι έρευνες που στόχο έχουν τον εντοπισμό των δραστών.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη και παραπέμφθηκε νσε τακτική δικάσιμο ο 24χρονος Ρος Κονιδάρης, κατηγορούμενος για το φόνο των προγόνων του, Τριαντάφυλλου και Σταυρούλας Κονιδάρη και εμπρησμό της κατοικίας των δύο ηλικιωμένων ομογενών.

Το Πρωτοδικείο διέταξε την προφυλάκιση του Κονιδάρη μέχρι τις 18 Απριλίου, που θα επιστρέψει στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος δεν υπέβαλε αίτηση για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Στο δικαστήριο παρέστησαν μέλη της οικογένειας Κονιδάρη, τα οποία απέφυγαν τις δηλώσεις στα ΜΜΕ για το τραγικό περιστατικό.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του κρατείται για πρώτη φορά και ζήτησε άμεση ψυχιατρική εξέτασή του.
Το διπλό έγκλημα έχει συγκλονίσει τον ελληνισμό του Yarraville, όπου κατοικούσαν τα υπερήλικα θύματα.

ΤΡΟΧΑΙΟ

Μια 67χρονη συμπάροικος, η Παναγιώτα Μπάτρα, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έπεσε πάνω σε ηλεκτρική στήλη.
Η ομογενής είναι ένα από τα δέκα άτομα που είχαν σκοτωθεί σε τροχαία στην Αυστραλία, κατά την εορταστική περίοδο.
Μια άλλη συμπάροικος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Με στοιχεία από Neoskosmos.com

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος,  Cruickshank Park – Yarraville, Victoria, Australia.