Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία-Ομόφωνη καταδίκη

Tρίωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τέθηκε εκτενώς το θέμα της βίας και των τελευταίων χτυπημάτων, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει πως πρέπει η αντίδραση της κοινωνίας να είναι ομόφωνη σε κάθε μορφή βίας και να καταδικαστεί και το λεγόμενο “φλερτ με τη βία”, δείχνοντας έτσι προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε πως σύσσωμες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να καταδικάσουν τη βία.
Τα φαινόμενα βίας και τα καθημερινά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βασικό θέμα ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, στα οποία, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας.
Ανέφερε επίσης ότι, ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείεται, για προφανείς λόγους, η Χρυσή Αυγή.
Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η αγορά και οι οικογένειες. Και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο βήμα είναι η «στροφή», που σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Ακόμα ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα εθνικής ισχύος και εθνικής στρατηγικής, χωρίς να προχωρήσει περαιτέρω. Όπως είπε, τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της οικονομίας, θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών. Πάντως, τόνισε, «τα γεγονότα έχουν μιλήσει».

Πηγή: newsIt.gr