Τέσσερις ομογενείς υποψήφιοι για τον τίτλο «Αυστραλός της Χρονιάς»

Ο Δημήτρης Μπέλλος

Ο Δημήτρης Μπέλλος

27 Jan 2013

Μια γυναίκα με εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της αυστραλιανής δημοσιογραφίας, αλλά και που για χρόνια διεξάγει εθελοντικά εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα υγείας και, κυρίως, του καρκίνου του μαστού και του Άλτσχάιμερ, ανακηρύχτηκε «Αυστραλή της Χρονιάς» με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας. Πρόκειται για την 71χρονη Ίτα Μπάτροζ, που έγινε διευθύντρια σύνταξης μεγάλης εφημερίδας σε ηλικία μόλις 23 ετών και, στη συνέχεια, ήταν διευθύντρια των μεγαλύτερων περιοδικών της χώρας που έκαναν ρεκόρ κυκλοφορίας.

«Ηλικιωμένος Αυστραλός της Χρονιάς» ανακηρύχτηκε ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Ίαν Μάντοκ, για το έργο του στην φροντίδα των ηλικιωμένων και υπέρ της ειρήνης. Ο τίτλος του «Νέου Αυστραλού της Χρονιάς» δόθηκε στον πρώην πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, Ακράμ Αζίμ, που έφτασε παιδί στην Αυστραλία το 1999 και τα τελευταία χρόνια παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε νεαρούς Αβοριγίνες.

Και «τοπικός ήρωας της Αυστραλίας» ανακηρύχτηκε ο Αβορίγινας Σέιν Φίλιπς.

Η ανακοίνωση αυτών που βραβεύτηκαν (επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 2000 υποψήφιους) έγινε από την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελική φάση για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς» είχε προκριθεί και ένας ομογενής. Συγκεκριμένα ο αρχιφύλακας, Δημήτρης Μπέλλος, ήταν ένας από τους 32 υποψηφίους της τελικής φάσης για τον τίτλο του Αυστραλού της Χρονιάς που πέρυσι είχε δοθεί στον ηθοποιό Τζέφρι Ρας.

Ο αρχιφύλακας Δημήτριος Μπέλλος, εκτός των άλλων, είχε συμβάλει καθοριστικά στη σωτηρία συμπολιτών του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες στην Πολιτεία της Κουινσλάνδης όπου και υπηρετεί.

Ο «άνθρωπος» πρώτα και αρχιφύλακας μετά, Δημήτρης Μπέλλος, επιλέχθηκε ανάμεσα στους 32 μέσα από την κατηγορία του «Καθημερινού Ήρωα» και αυτό για πολύ συγκεκριμένους και αξιέπαινους λόγους.

Κατά τη διάρκεια των πλημμύρων στην Κουινσλάνδη και ενώ βρισκόταν σε διακοπές, η υψηλή αίσθηση καθήκοντος οδήγησε τον Δημήτρη στο να σταματήσει άμεσα τις διακοπές του, προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που «πνίγονταν» από το μένος των καιρικών συνθηκών. Έτσι, τρέχει στις πληγείσες περιοχές, μαζεύει μία ομάδα 400 εθελοντών και χωρίς κανένας να τον υποχρεώσει, χωρίς να του ζητηθεί από την υπηρεσία του μαζί με την ομάδα των εθελοντών άρχισε τον καθαρισμό των πληγέντων περιοχών.

Και δεν είναι μόνο αυτή η πτυχή της δράσης του που τον καθιστά έναν «Καθημερινό Ήρωα» με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι το γενικότερο εθελοντικό έργο του Δημήτρη που τον κάνει ίσως από τους πιο αγαπητούς και σεβαστούς αστυνομικούς του σώματος στην Κουινσλάνδη.

Ο Δημήτρης είναι αρχιφύλακας στο Τμήμα Πολυπολιτισμικών Σχέσεων της Αστυνομίας της Κουινσλάνδης στην περιοχή της Νότιας Βρισβάνης.

ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Ο Δημήτρης Μπέλλος δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός ομογενής που προτάθηκε για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς». Προτάθηκαν άλλοι τρεις διακεκριμένοι ομογενείς και συγκεκριμένα: * Ο καθηγητής Ογκολογίας, ειδικός σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, John Boyages, από το Σίδνεϊ. * Ο Δρ Λεν Νοταράς από το Ντάργουϊν, ειδικός σε θέματα τραυματισμών και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Εντατικής Θεραπείας * Ο Μάικλ Αγγελάκης, από την Αδελαΐδα, επιζών καρκινοπαθής με τεράστια προσφορά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πηγή:Neoskosmos.com