Κατάληψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την κατάληψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Μπάρκας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, στη ΓΑΔΑ, ζητώντας να αναγνωρίσει ποιος από τους άνδρες της διμοιρίας που βρίσκονταν στο υπουργείο Οικονομικών ξυλοκόπησε τον ίδιο και τον συνάδελφό του Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης πυροδότησε νέα πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και από την κυβέρνηση για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα από αστυνομικούς κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «αυτή η πολιτική δεν θα περάσει».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε για «διπροσωπία» τονίζοντας παράλληλα ότι «Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας».
Η κόντρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατήγγειλε ότι «οι βουλευτές Μπάρκας και Διαμαντόπουλος δάρθηκαν την ώρα που αποχωρούσαν και ρίχθηκαν στο έδαφος και ξυλοκοπήθηκαν την ώρα που έδειχναν την βουλευτική τους ταυτότητα. Είναι αισχυντηλή η σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και έμπρακτη απόδειξη της μετατροπής τους σε συνιστώσες της ΝΔ.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έκαναν λόγο για επιβολή του νόμου, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί εάν θέλει κράτος ή χάος.
Μήνυση κατέθεσε ο Κώστας Μπάρκας
Αργότερα την Πέμπτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στη ΓΑΔΑ ζητώντας να αναγνωρίστει ποιος από τους άνδρες της διμοιρίας που βρίσκονταν στο υπουργείο Οικονομικών ξυλοκόπησε τον ίδιο και τον συνάδελφό του Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, όπως κατήγγειλαν.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπάρκας έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση από την πλευρά των αστυνομικών κατά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.