Αιματηρή απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιχειρήθηκε  να γίνει απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο απο τις φυλακές Τρικάλων. Μεταξύ των κρατουμένων ήταν ο Π. Βλαστός.

Οι φρουροί των φυλακών από 2 σκοπιές γάζωσαν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να το καθηλώσουν μέσα στο χώρο της φυλακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην κυβέρνηση υπήρχαν από νωρίς πληροφορίες ότι επρόκειτο να εκδηλωθεί απόπειρα απόδρασης κρατουμένων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ υπάρχει τραυματίας ένας κρατούμενος.

Από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης ανακοινώθηκε: «Ωρα 16:45 ελικόππτερο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων. Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να εξαναγκάσουν το ελικόπτερο να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Οι 4 επιβαίνοντες συνελήφθησαν».

Μέρες Παλαιοκώστα έζησαν το απόγευμα της Κυριακής κρατούμενοι και φύλακες στις φυλακές Τρικάλων, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης, που έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, επιχείρησε να ανέβει στο ελικόπτερο από την ανεμόσκαλα που του πέταξαν αλλά δεν τα κατάφερε. Το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές την ώρα του προαυλισμού.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Και ο πιλότος του ελικοπτέρου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, σύμφωνα με τον Real Fm.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο Έλληνες, μαζί με τον πιλότο και δύο αλλοδαποί. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των εξωτερικών φρουρών και των ατόμων στο ελικόπτερο τραυματίστηκε ο Παναγιώτης Βλαστός και ο πιλότος.

Σε λίγο περισσότερα…