Σαμαράς: Ειρηνικά θέλουμε να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία

«Ειρηνικά και φιλικά επιθυμούμε να λύσουμε τις διαφορές μας εμείς και η Τουρκία για την πιθανή εξεύρεση υδρογονανθράκων στο Αιγαίου βάσει του Δικαίου της θάλασσας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, ανοίγοντας τις εργασίες του Athens Energy Forum 2013 που διοργανώνει η International Herald Tribune και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», σήμερα και αύριο.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε ότι «εμείς επικαλούμαστε ως χώρα το διεθνές δίκαιο, το οποίο έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία που το επικαλείται και η ίδια δεν το έχει υπογράψει.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόσφατη προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η Τουρκία παραχώρησε δικαιώματα για έρευνα υδρογονανθράκων νότια της Ρόδου εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τέλος, ο κ. Σαμαρας σημείωσε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας και της Ευρώπης όχι μόνο στην διακίνηση των ενεργειακών πόρων αλλά σύντομα η Ελλάδα θα παράγει ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/224639/samaras-eirinika-epithumoume-na-lusoume-tis-diafores-mas-me-tin-tourkia/#ixzz2Lv7KWSrq
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook