Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Στόχος της νέας έρευνας της αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt Hotels & Resorts είναι να αποκωδικοποιήσουν το γυναικείο μυαλό και πιο συγκεκριμένα τι είναι αυτό, ή μάλλον αυτά, που θέλουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα ξενοδοχείο. Τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον!

Η επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο από το γυναικείο πληθυσμό έχει φέρει νέα δεδομένα στο επαγγελματικό ταξίδι καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία από την πλευρά τους καλούνται να ανακαλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών τους γένους θηλυκού ώστε να προσφέρουν πιο στοχευμένες και ικανοποιητικές υπηρεσίες.

Τι ζητούν οι γυναίκες από τα ξενοδοχεία; Εύκολη πρόσβαση σε φορτιστές, σίδερο για ίσιωμα μαλλιών, χαλάκια γιόγκα, σαμπουάν καλής ποιότητας που δεν θα καταστρέψει τα μαλλιά τους, μαλακτικό μαλλιών και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, σύμφωνα με την έρευνα των Hyatt Hotels & Resorts. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά είδη πρώτης ανάγκης για μια γυναίκα που βρίσκεται μακριά από το σπίτι της, αλλά τις περισσότερες φορές η μεταφορά τους είναι πραγματικός πονοκέφαλος για όλες όσες ταξιδεύουν μόνο με χειραποσκευή για λίγες μέρες.

Οι γυναίκες επισκέπτες θέλουν επίσης έναν ευκολότερο τρόπο για να επικοινωνούν με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και είναι πιο διστακτικές στο να ζητήσουν τη βοήθεια του προσωπικού. Πολλές γυναίκες θέλουν να είναι σίγουρες ότι το δωμάτιό τους έχει καθαριστεί και προτιμούν να απαντούν στα ερωτηματολόγια της έρευνας με χαρτί και μολύβι αντί ηλεκτρονικά με e-mail. Η αλυσίδα Hyatt σεβόμενη τις προτιμήσεις των γυναικών έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγές στα ξενοδοχεία της προσθέτοντας στα δωμάτια πίνακες όπου οι υπεύθυνοι καθαριότητας αναγράφουν το όνομα τους παρέχοντας τη διαβεβαίωση καθαριότητας που ζητούν οι γυναίκες.

Ανταποκρινόμενα και στις διατροφικές συνήθειες των γυναικών, τα ξενοδοχεία αλλάζουν τα μενού τους προσθέτοντας φρέσκους χυμούς καθώς και την επιλογή σε μικρότερες μερίδες φαγητού με ποικιλία σε σαλάτες και λαχανικά στον ατμό.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που ανέδειξε η έρευνα είναι η σημασία του εστιατορίου εντός του ξενοδοχείου για τις γυναίκες, καθώς το να μην είναι αναγκασμένες να βγουν από το ξενοδοχείο για να πάνε για φαγητό τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και κάνει το ταξίδι τους λιγότερο απαιτητικό σε μετακινήσεις.