Ακυρώθηκε αιφνιδίως το ραντεβού Σαμαρά-Τρόικας

Σε θρίλερ εξελίσσεται άλλη μία διαδικασία διαπραγμάτευσης με την τρόικα, καθώς δεκαπέντε λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας έγινε γνωστό πως τελικά η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση δεν θα γίνει λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και ανακοινώθηκε πως η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους τροικανούς θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη στις 19:00 το απόγευμα. Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν πως η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε κάποια δυστοκία που παρουσιάζεται αλλά απλώς σε διαδικαστικά θέματα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το τελικό πακέτο λύσης που έφτασε στα χέρια του πρωθυπουργού από τους υπουργούς του μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν ικανοποίησε καθόλου τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν ακύρωσε το ραντεβού με την τρόικα και ουσιαστικά κάλεσε τους υπουργούς του να διαπραγματευτούν πιο σκληρά και πιο αποτελεσματικά για τα λεγόμενα “αγκάθια”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να υπάρξει διαπραγμάτευση αναφορικά με το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην επεκταθεί και το 2013, αλλά και ιδιαίτερη βάση να δώσουν στις ρυθμίσεις για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο οποίος συμμετέχει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών.