Τα ονόματα όσων ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και … ξαφνικά έφεραν τα χρήματα πίσω

– Πλήρωσαν πρόστιμο μόνο 5% με τον νόμο Παπακωνσταντίνου
– Επέστρεψαν δεκάδες εκατομμύρια αλλά στα δημόσια ταμεία μπήκαν μόλις 1.500.000 ευρώ
– Ολόκληρη η λίστα με τα 21 ονόματα που διαβίβασε στη Βουλή το ΣΔΟΕ
– Όλοι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.062 ονόματα

Την πρώτη λίστα με εκείνους τους καταθέτες της «λίστας Λαγκάρντ» που έσπευσαν να κάνουν χρήση της ευεργετικής ρύθμισης Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, έστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Αναφέρεται σε 21 πρόσωπα με 33 λογαριασμούς, που έκαναν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων μέσω των τραπεζών Alpha Bank, Millennium και HSBC, ενώ όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ εκκρεμεί η επεξεργασία των στοιχείων που έχουν στείλει 26 επιπλέον τράπεζες.

Η ρύθμιση είχε θεσπιστεί επί υπουργίας Αλογοσκούφη και δόθηκε παράταση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Προέβλεπε κίνητρα για επαναπατρισμό χρημάτων, όπως χαμηλό συντελεστή φορολόγησης κ.α., ενώ εκτιμάται πως μέσω των ευεργετικών διατάξεων της ρύθμισης όσα ποσά ήταν «μαύρα» νομιμοποιήθηκαν.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία που ζητήθηκαν αφορούν την περίοδο από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο του 2010, δηλ. την περίοδο που η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό του επαναπατρισμού δεν ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία «ξεπλύθηκαν» πληρώνοντας φόρο της τάξης του 5%. Δηλαδή τα έσοδα που προέκυψαν για το δημόσιο δεν ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή επίναι η λίστα:

Πηγή: NewsIt.gr