…Και το Μέγαρο έχει χρέη! – Μισθοί σε …δόσεις! – Απλήρωτα δάνεια

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

desmeythkan-oi-logariasmoi-toy-megaroy-moysikhs-athhnwn

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αυτο φάνηκε τους τελευταίους δύο μήνες που οι εργαζόμενοι πληρώνονταν με έναντι μισθού.

Το αποκορύφωμα ήρθε την  Τετάρτη, όταν και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδρύματος.

Τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής προς το δημόσιο είναι, ουσιαστικά, οι τόκοι δύο δανείων που έλαβε πριν από πέντε χρόνια, συνολικούς ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ένα από την Εθνική Τράπεζα και ένα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.

Το 2011 άλλωστε είχαν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις από τροπολογία που είχε «περάσει» ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με την οποία «το Ελληνικό Δημόσιο αναλάμβανε την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ο.Μ.Μ.Α. και της δανείστριας Τράπεζας».

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε το προσωπικό το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του Μεγάρου, Γιάννης Μάνος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί…. πολιτική λύση στο πρόβλημα.