Χίλαρι Κλίντον: Θέλω να δω γυναίκα Πρόεδρο των ΗΠΑ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, τροφοδοτεί τις εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς μιλώντας σε ακροατήριο στον Καναδά, ανέφερε πως θα ήθελε να δει μια γυναίκα στην αμερικανική προεδρία, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, υποθετικά μιλώντας. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε η Κλίντον ενώπιον “ιδιωτικού” ακροατηρίου πολιτών στο Τορόντο.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης που έχει διατελέσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και Πρώτη Κυρία επί προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, λέγεται ότι είναι αναποφάσιστη για το αν τελικά θα επιδιώξει την εκλογή της στην προεδρία το 2016.

Πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν την υποψηφιότητα της Κλίντον αν και η 65χρονη πολιτικός έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών ταξιδιών ανά την υδρόγειο, ως υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η Panhellenic Post, 0 Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, έχει ιδρύσει επιτροπή για την προώθηση της  υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλιντον για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016. Ο Κρις Σπύρου, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, κατέθεσε επίσημα έγγραφα στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ με τα οποία πιστοποιεί την Επιτροπή με την ονομασία «In 2016 Run Hillary Run». Η Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ είναι η πρώτη που διεξάγει τις Προεδρικές Προκριματικές Εκλογές στις ΗΠΑ.

Μετά την επίσημη κατάθεση, ο Κρις Σπύρου δήλωσε: « Ο χρόνος έχει έρθει πια για να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, και το ιδανικό άτομο είναι η Χίλαρι Κλίντον.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν είναι πολύ νωρίς για την ίδρυση Επιτροπής για τις εκλογές του 2016, ο Κρις Σπύρου απάντησε: «Έχω 40 χρόνια εμπειρία στις Προκριματικές Εκλογές για την Προεδρία των ΗΠΑ. Στην Πολιτεία μας, στην Προκριματική Εκλογή, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς. Είναι μόνο πολύ αργά. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουμε την εκστρατεία, τόσο πιο πολλούς καρπούς θα δρέψουμε.»

Και συνέχισε ο Κρις Σπύρου: «Στο χωριό μου στην Ελλάδα, όταν μεγάλωσα ήξερα πολύ καλά ποιός μαζεύει τα πιο πολλά κάστανα. Αυτός που πάει νωρίς στο δάσος, μαζεύει σάκους γεμάτους. Αυτός που πάει αργά, γεμίζει τις τσέπες του, και αυτός που πάει αργότερα, γεμίζει την χούφτα του. Εμείς πάμε πρώτοι πρώτοι.»

Οι δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι μακράν η πιο δημοφιλής στο σημερινό δυναμικό των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα την προτιμούσαν στην προεδρία παρά ένα πιθανό πρόεδρο από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Με στοιχεία και από: ΑΜΠΕ