Δύο σχολεία, δύο παραστάσεις, πολλά ομογενειακά χειροκροτήματα στην Μελβούρνη

Αυλαία, φώτα και…  χειροκρότημα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα στοιχεία της θεατρικής βραδιάς που διοργάνωσαν από κοινού οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Clarinda και του Γυμνασίου South Oakleigh της Μελβούρνης την περασμένη εβδομάδα. Ήταν και το γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση «The Gingerbread Man» εκ μέρους του δημοτικού σχολείου της Clarinda αλλά και αυτοί που συμμετείχαν στο θεατρικό έργο «The Four Candles» εκ μέρους του Γυμνασίου South Oakleigh, είναι ελληνικής καταγωγής και πολλοί απ’ αυτούς έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν έρθει πρόσφατα στην Αυστραλία.

Τα δύο σχολεία όπως ανέφερε η κ. Μένη Ζαπάντη, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου της Clarinda η οποία και διοργάνωσε την εκδήλωση, τον τελευταίο καιρό έχουν δεχθεί πολλούς νέους μαθητές από την Ελλάδα καθώς και τα δύο διδάσκουν μεταξύ άλλων και την ελληνική γλώσσα.

Οι παραστάσεις των παιδιών καταχειροκροτήθηκαν όπως επίσης καταχειροκροτήθηκε και η επίδειξη της δεξιότητας των μαθητών του Γυμνασίου στο χορό καθώς παρουσίασαν εκτός από το θεατρικό έργο και μία μίνι χορευτική παράσταση που συμπεριελάμβανε και συρτάκι.

Η συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης κ. Σοφια Σταματελάτου, από το Γυμνάσιο South Oakleigh, που, επίσης, μίλησε σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην σχολική εκδήλωση, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παππούδες και τις γιαγιάδες που παραβρέθηκαν, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι χάρη σ’ αυτούς η νεότερη γενιά σήμερα ξέρει τι σημαίνει ελληνική κουλτούρα και νοιώθει κοινωνός αυτής.

Πηγή: Neoskosmos.com

*Στη φωτογραφία της πρώτης σελίδος: Από αριστερά, ο δάσκαλος Αγγλικής Γλώσσας, κ. Άρνι Ιωαννίδης, οι συντονίστριες του προγράμματος, Μένη Ζαπάντη και Φίλις Δημακάκου με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Clarinda και του Γυμνασίου South Oakleigh