11 Οργανώσεις Μεσσηνίων κάνουν Συνέδριο στην Καλαμάτα, 3 στο Σικάγο, 2 Απέχουν!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στην Αθήνα το γεγονός ότι η Παμμεσσηνιακή ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά κινδυνεύει να διασπαστεί εξαιτίας του τόπου διεξαγωγής του 35ου Συνεδρίου της! Μάλιστα, όπως αναφέρουν ομογεγειακοί κύκλοι,  η εικόνα που μεταφέρεται επισήμως από τον Θεὀδωρο Τζαλαλἠ, Α’ Αντιπρὀεδρο και Βασίλειο Γιαννέτο, Γενικό Γραμματέα, ότι από τις συνολικά 17 οργανώσεις-μέλη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, οι 11 θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Καλαμάτας, οι 2 δεν θα λάβουν μέρος, “αλλά σέβονται την αποφαση του 34 Συνεδρίου του Μοντρεάλ, 2011 να γiνει το επόμενο συνέδριο στην Καλαμάτα στις 26 και 27 Ιουλιου” η μία “απἐχει απο την Ομοσπονδἰα μεχρι την ολοκλἠρωση του 35 Συνεδριου” και μόνον 3 οργανισμοί δεν θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο της Καλαμάτας και θα πραγματοποιήσουν δικό τους Συνέδριο τις ίδιες ημέρες στο Σικάγο, είναι απογοητευτική!

Η Panhellenic Post, με την ευαισθησία που την διακρίνει και την διάθεση να δίνει -σε κάθε περίπτωση- βήμα σε όλες τις απόψεις, έχει zητήσει και αναμένει να λάβει συνεντεύξεις τόσο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Μπεμπόνη (Bill Bebonis) όσο και από τον Α’ Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Τζαλαλή (Theodore Tzalalis), ώστε να χυθεί άπλετο φως στην όλη σκοτεινή αυτή υπόθεση…
Επίσης συνεντεύξεις έχει ζητήση η ΡΗΡ και από τον Γραμματέα Βασίλειο Γιαννέτο καθώς και άλλους παράγοντες των Μεσσηνίων.
Ανταποκρινόμενος στο email του Κυβερνήτη ΑΗΕΡΑ-Ελλάς κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας των Μεσσηνίων αφού συμφωνεί με τα γραφόμενα του κ. Παπαδόπουλου, παραθέτει και τον πίνακα των οργανώσεων, την κάθε μία με την τοποθέτησή της απέναντι στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν:                                                 

Οι παρακάτω 11 οργανώσεις-μέλη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (η πλειοψηφία δηλαδή των οργανισμών-μελών της Ομοσπονδίας) έχουν πιστοποιήσει τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο που θα γίνει στο Πανεπιστημιο Πελοποννησου, Παλαιό Στρατόπεδο – (Ανατολικό Κέντρο) – Καλαμάτα στις 26 και 27 Ιουλίου .

  • Pamisos & Amalia Messenian Society (MA)
  • Ypapanti To Sotiros Kalamatas (MA)
  • Brotherhood Dimou Koronis (Montreal)
  • Logas Messenian Society (Laval: Quebec)
  • Messenian Brotherhood of Canada (Montreal)
  • Kalamata Association of Montreal (Montreal)
  • Messinian Brotherhood of B.C.  (Vancouver, BC)
  • Finnikouda Lahanada Society (Chicago)
  • Association Trifylion-Messinias (Toronto, Ontario)
  • Panmessinian Association Papaflesas-Ipapanti (Toronto, Canada)
  • Messenian Benevolent Association “Aristomenis” (N.Y.)

***************************************************************

Οι παρακάτω 2 οργανισμοί δεν θα λαβουν μερος αλλα <σεβονται> την αποφαση του 34 Συνεδριου του Μοντρεαλ, 2011 να γiνει το επoμενο συνεδριο στην Καλαματα στις 26 και 27 Ιουλιου 2013.

  • New Messenian Association <Papaflessas> (Chicago)
  • Messenian Association of Michigan (Detroit)

***************************************************************

Οι παρακάτω 3 οργανισμοί δεν θα λαβουν μερος και επιθυμουν να γινει το συνεδριο στην Βορειο Αμερικἠ.

  • Neo Kyma Messinias (Chicago)
  • Syllogos Ypapanti (Chicago)
  • Navarino Messenian Society Chapter #15 (San Francisco, CA)

***************************************************************

Ο παρακἀτω οργανισμὀς απἐχει απο την Ομοσπονδἰα μεχρι την ολοκλἠρωση του 35 Συνεδριου.

·           NavarinoSociety (Chicago)

***************************************************************

Ελπίζουμε στην επιτυχή διεξαγωγή του 35ου Συνεδρίου που θα διασφαλίσει την ενότητα και τη συνέχεια της Ομοσπονδίας μας για το καλό του Μεσσηνιακού, και όχι μόνο, ελληνισμού στην διασπορά.

IN ENGLISH

 

 Dear Members of the Executive Board and members of the Federation,

After numerous phone call, emails, and mail correspondence with our member chapters we have compiled and documented the position of every member organization on the issue of the 35th Convention that is scheduled to be held in Kalamata, Greece on July 26-27, 2013.  Please see attached document. On this critical issue it is important to be transparent, honest, and clear for the Federation’s longevity and survival.
In addition to the legal position (listen below) advised by Mr. Greg Polites on May 31, 2013,

the Vice President and General Secretary of the Federation would like to inform you that the majority of the member organizations will participate in the 35th Convention in Kalamata, Greece.  In summary, 11 member organizations from the USA and Canada will participate, 2 member organizations will not participate but respect the decision taken by the General Assembly in Montreal, Canada in 2011, 3 member organizations will not participate and prefer the Convention be held in North America, and 1 member organization has temporarily suspended its ties with the Federation.  We have done our utmost to be transparent and succinct on this important matter, and are making preparations for a successful, welcoming, and productive convention in Kalamata, Greece.  The Convention Program with scheduled events and speakers will be forwarded to you.

Thank you for your understanding.

Sincerely,

Theodore Tzalalis, Vice President

Bill G. Giannetos, General Secretary

Pan-Messinian Federation of USA and Canada